Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread:
Thread Closed 
[A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
10-18-2009, 03:16 PM (This post was last modified: 10-18-2009 03:18 PM by haggisbingo.)
Post: #196
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
Never heard of Netflix??! I realize they aren't in non-us countries but it's a pretty important service and trendsetter. That's why nearly all new devices are proudly touting this capability - because it's a must (at least in the u.s.) Trust me, if this capability isn't on PCH very soon in some way (either native or with PlayOn), you'll probably see PCH popularity plummit... Definitely a much higher priority than aac audio or anything that the community could possibly tackle ..
(10-18-2009 03:10 PM)castle Wrote:  giving them a bad name. I'm not even sure what they are or why anybody would want them, so I can't say they're giving them a bad name. same goes for this issue with AAC audio. I have yet to see a single file with this audio type.

.idx/.sub subtitle support, on the other hand, is a big deal.
Find all posts by this user
10-19-2009, 09:07 AM
Post: #197
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
(10-18-2009 03:10 PM)castle Wrote:  giving them a bad name. I'm not even sure what they are or why anybody would want them, so I can't say they're giving them a bad name. same goes for this issue with AAC audio. I have yet to see a single file with this audio type.

Doesn't mean they don't exist. Just ask users in NZ, Holland, Taiwan and other countries where the local broadcasters are switching to this format as the latest and greatest audio format for DVB-T broadcasts

(10-18-2009 03:10 PM)castle Wrote:  .idx/.sub subtitle support, on the other hand, is a big deal.

Not to me it isn't - could care less about the support.

Which goes to show, everybody has different needs and therein lies the problem for Syabas - how to prioritise those needs in a fair manner.
Find all posts by this user
10-19-2009, 08:51 PM
Post: #198
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
hey guys,

i'm trying to update to this version but I keep getting the error "firmware does not match, please reboot"

Any idea what I'm doing wrong? My current version is 01-17-090116-POP-402-000
Find all posts by this user
10-20-2009, 06:05 PM
Post: #199
Shocked RE: [A-100] Firmware latest one out there a test??
I saw a new firmware out there and downloaded/applied it. Maybe a mistake since pretty much nothing plays now. I was hoping it would fix PlayOn but no change with it either. What is the firmware out there that is available on the maintenance page? How do I roll back?? Or is the "real" firmware update coming soon????Exclamation
Find all posts by this user
10-20-2009, 08:08 PM (This post was last modified: 10-20-2009 08:09 PM by haggisbingo.)
Post: #200
RE: [A-100] 01-17-091014-15-POP-402-000 - nothing works!!
Firmware I applied today is 01-17-091014-15-POP-402-000. Nothing works now - help!!!
(10-20-2009 06:05 PM)haggisbingo Wrote:  I saw a new firmware out there and downloaded/applied it. Maybe a mistake since pretty much nothing plays now. I was hoping it would fix PlayOn but no change with it either. What is the firmware out there that is available on the maintenance page? How do I roll back?? Or is the "real" firmware update coming soon????Exclamation
Find all posts by this user
10-20-2009, 08:10 PM
Post: #201
RE: [A-100] 01-17-091014-15-POP-402-000 - nothing works!!
(10-20-2009 08:08 PM)haggisbingo Wrote:  Firmware I applied today is 01-17-091014-15-POP-402-000. Nothing works now - help!!!

Can't you downgrade to a previous version?

-Int15
Find all posts by this user
10-20-2009, 08:11 PM (This post was last modified: 10-20-2009 08:11 PM by haggisbingo.)
Post: #202
RE: [A-100] 01-17-091014-15-POP-402-000 - nothing works!!
I guess I will if I have to. I was hoping this firmware was a mistake (since nothing works!) and they would put the good one out there...
(10-20-2009 08:10 PM)int15 Wrote:  Can't you downgrade to a previous version?

-Int15
Find all posts by this user
10-20-2009, 09:38 PM
Post: #203
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
01-17-091014-15-POP-402 is the "beta firmware" that is being reviewed by the beta testers right now. Now sure how you downloaded that... None of the beta testers have reported the problem that you have experienced. I suggest you go back to one of the versions publicly available (download from the website, put it on the USB and follow the instruction there).
Find all posts by this user
10-20-2009, 10:02 PM
Post: #204
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
Done - reverted back.

It was on the regular firmware maintenance page which is why I thought it was ready to play with.

No kidding - nothing would play. Maybe more memory is being used or something. And I was really hoping the PlayOn cabability would be fixed - alas, no go...


(10-20-2009 09:38 PM)complexity Wrote:  01-17-091014-15-POP-402 is the "beta firmware" that is being reviewed by the beta testers right now. Now sure how you downloaded that... None of the beta testers have reported the problem that you have experienced. I suggest you go back to one of the versions publicly available (download from the website, put it on the USB and follow the instruction there).
Find all posts by this user
10-20-2009, 11:39 PM (This post was last modified: 10-21-2009 12:07 AM by zOOge.)
Post: #205
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
Hmm, I'm programming this right now, well, I'll notice if it breaks soon I suppose Wink

/ Fredrik

(10-20-2009 10:02 PM)haggisbingo Wrote:  Done - reverted back.

It was on the regular firmware maintenance page which is why I thought it was ready to play with.

No kidding - nothing would play. Maybe more memory is being used or something. And I was really hoping the PlayOn cabability would be fixed - alas, no go...

Well, 01-17-091014-15-POP-402 works like a charm, going to bed now, no changelog either so
checking if something new is there will have to wait til tomorrow, after work Wink

// Fredrik
Find all posts by this user
10-21-2009, 01:00 AM
Post: #206
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
Are you or anybody testing this firmware version with PlayOn? PlayOn didn't seem like it changed at all when I tried it with this version. It repeatedly lost contact with the PlayOn server, as usual. This is the main reason I'm interested in this latest firmware. So I'd appreciate someone letting us know if this version is supposed to address that. otherwise I'll probably avoid it since it messed stuff up.
Regarding movie playback, sometimes I got a message saying it couldn't play the file but most of the time it just returned to the menu immediately with no message!?
(10-20-2009 11:39 PM)zOOge Wrote:  Hmm, I'm programming this right now, well, I'll notice if it breaks soon I suppose Wink

/ Fredrik


Well, 01-17-091014-15-POP-402 works like a charm, going to bed now, no changelog either so
checking if something new is there will have to wait til tomorrow, after work Wink

// Fredrik
Find all posts by this user
10-21-2009, 02:33 PM (This post was last modified: 10-23-2009 04:58 AM by fechin.)
Post: #207
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
I installed the latest firmeware not realising it was a beta. Hardly anything plays now. Wife not happy so I'm not happy Sad

I'll have to downgrade. What a waste of time....

EDIT: Oh wait, a reboot fixed the issues
Find all posts by this user
10-21-2009, 07:45 PM
Post: #208
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
(10-18-2009 01:48 PM)rshri Wrote:  Guys, I would also like to bring to your attention some recent comments that I read in a different forum. Reproducing them here word for word -

"I used the ZOTAC ION/Atom combo. unfortunately I have been having lots of problems getting XBMC live to work correctly....

wrong video refresh rates
fast audio playback
no GUI sounds...
every 3-5 reboots, the whole thing just craps out and I need to start from scratch....
VDPAU is not working at all for me. I cannot play any BD rips I have....

unfortunately I am having far better luck under windows 7 but the interface is still not XBMC"


So it seems very clear that no platform is without its own share of problems and its not as if you will be in heaven once you dump A100 for XBMC.

All I want to finally say is - If you can live with current limitations of A100 then currently its not such a bad idea. Rest is of course up to you! I for one will stay with A100 for a while!

Hoping that current A100 beta firmware will do well in testing and make a good stable firmware release!

The difference is this: There are hundreds of posts with the way to fix the problem. With the A100 or any popcorn hour machine, you have no way to do this.

I had the no menu sound issue on my XBMC Live box with Zotac Ion/Atom board. I did a search and found my answer right away.

Also, don't know if that user was utilizing old code, but the "fast sound" issue was fixed in a code release.

The rebooting thing is a problem....Probably from a faulty install.

My main point is....Yes there are problems but you can fix them. You have the ability to do it yourself. I have my box working like a charm. Everything works exactly how I want it to. I most likely will not update my code unless there is a major improvement. I was never able to get to that point with the popcorn hour. There having always been big gaps in my user experience.
Find all posts by this user
10-21-2009, 09:43 PM
Post: #209
RE: [A-100] Firmware 01-17-090204-15-POP-402-000 (12.06.2009)
I've done the same thing you've done except all on the A-100. YAMJ, random playlist, auto boot, mono, usb drives, http streaming and it all works great except for PLAYON - the last piece of the puzzle.....

This is a great machine but PlayOn support (NetFlix, HULU, Food Channel, Cartoon, Sports, cbs, etc) is so compelling that I would have to tell everyone interested in those to look elsewhere as of right now. The news from the C200 and the latest beta is not inspiring confidence in me either.. Come on SYABAS, concentrate on fixing this to keep PCH/NMT #1 !!!

(10-21-2009 07:45 PM)murpm3 Wrote:  The difference is this: There are hundreds of posts with the way to fix the problem. With the A100 or any popcorn hour machine, you have no way to do this.

I had the no menu sound issue on my XBMC Live box with Zotac Ion/Atom board. I did a search and found my answer right away.

Also, don't know if that user was utilizing old code, but the "fast sound" issue was fixed in a code release.

The rebooting thing is a problem....Probably from a faulty install.

My main point is....Yes there are problems but you can fix them. You have the ability to do it yourself. I have my box working like a charm. Everything works exactly how I want it to. I most likely will not update my code unless there is a major improvement. I was never able to get to that point with the popcorn hour. There having always been big gaps in my user experience.
Find all posts by this user
10-28-2009, 01:41 PM
Post: #210
[A-100] latest Firmware - PlayOn still not working...
Oh well - downloaded the latest firmware this morning. Playon still not working right. Another day, another frustration with this. To add insult to injury, it now boots up every time into the dysfunctional PlayOn menu instead of the regular one....

Reverting to previous firmware now...
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [A-400] Firmware 05-06-140307-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (7.03.2014) werner 19 5,747 03-12-2014 07:30 AM
Last Post: Willem53
  [A-400] Firmware 05-05-140119-25-POP-422 (05-01-131210-25-POP-422) (22.01.2014) werner 337 69,073 03-09-2014 04:23 PM
Last Post: ident4site
  [C-300] Firmware 05-03-130924-23-POP-420 (05-02-130708-23-POP-420) (25.09.2013) werner 105 66,403 02-06-2014 10:02 PM
Last Post: vedran1980
  [A-300] Firmware 05-03-131223-23-POP-421 (05-02-130708-23-POP-421) (30.12.2013) werner 146 30,371 02-06-2014 08:41 PM
Last Post: yo121212
  [A-400] Firmware 05-05-140112-25-POP-422 + NEW Apps (Forum Release) (13.01.2014) werner 51 18,696 01-20-2014 08:35 PM
Last Post: iamloco724@aol.com
  [A-400] Firmware 05-05-140105-25-POP-422 + NEW Apps (Forum Release) (08.01.2014) werner 52 13,492 01-12-2014 08:21 PM
Last Post: chris57
  [A-400] Firmware 05-05-131224-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (27.12.2013) werner 56 20,217 01-08-2014 10:06 AM
Last Post: lostmage
  [A-400] Firmware 05-04-131105-25-POP-422 (05-01-130708-25-POP-422) (7.11.2013) werner 170 102,656 01-05-2014 08:48 PM
Last Post: iamloco724@aol.com
  [A-300] Firmware 05-03-130923-23-POP-421 (05-02-130708-23-POP-421) (23.09.2013) werner 161 73,179 12-29-2013 01:52 PM
Last Post: Figas
  [A-400] Firmware 05-05-131209-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (9.12.2013) werner 76 28,344 12-27-2013 08:21 AM
Last Post: sniperviperman

Forum Jump: