Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
Network stopped working after firmware upgrade
11-01-2008, 03:56 PM
Post: #31
RE: Network stopped working after firmware upgrade
my pch doesnt work smb too Sad

- Operating system
Windows XP SP2 and Windows Vista SP1

- Router model
Thomson TCW690

- How is your NMT connected to the rest of the network?
ethernet

- What settings do you have on the network setup pages of the NMT.
IP 192.168.0.11
255.255.255.0
192.168.0.1
dns1 202.188.0.113
dns2 202.188.1.5
Find all posts by this user
11-01-2008, 05:53 PM
Post: #32
RE: Network stopped working after firmware upgrade
can you change your DNS to your Router IP which i think should be 192.168.0.1? cahnge both DNS to this IP, after that reboot also

(11-01-2008 03:56 PM)mercucho1 Wrote:  my pch doesnt work smb too Sad

- Operating system
Windows XP SP2 and Windows Vista SP1

- Router model
Thomson TCW690

- How is your NMT connected to the rest of the network?
ethernet

- What settings do you have on the network setup pages of the NMT.
IP 192.168.0.11
255.255.255.0
192.168.0.1
dns1 202.188.0.113
dns2 202.188.1.5
Find all posts by this user
11-01-2008, 06:36 PM (This post was last modified: 11-01-2008 06:50 PM by Blubebox.)
Post: #33
RE: Network stopped working after firmware upgrade
I've got the same problem, and figured out that everything worked as supposed again after I shut down and disabled Hamachi on the server.
The server and PCH are on the same home network (a router in between) and Hamachi on the server is for friends access.
So I got the "Request cannot be processed" on PCH after upgrading to this latest fw, and when I disabled Hamachi on the server everything worked as it supposed.

Does this help anyone in figuring out what the problem is? How can I use Hamachi again at the same time as PCH?

EDIT: System setup:
Server: XP SP2, standard network share (smb), hamachi running.
Router: dlink dgl 4300 with 2 computers, PS3 and PCH
Find all posts by this user
11-01-2008, 07:25 PM
Post: #34
RE: Network stopped working after firmware upgrade
removed all network shares. added NFS and SMB. NFS works fine. SMB does not work. SMB machine is Vista Home SP1.
Find all posts by this user
11-01-2008, 08:33 PM (This post was last modified: 11-01-2008 08:33 PM by mercucho1.)
Post: #35
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-01-2008 05:53 PM)werner Wrote:  can you change your DNS to your Router IP which i think should be 192.168.0.1? cahnge both DNS to this IP, after that reboot also

WOW!! Perfect!!

Thanksssssss
Find all posts by this user
11-01-2008, 09:23 PM
Post: #36
RE: Network stopped working after firmware upgrade
Change the hostname to vista pc's IP address fixed my problem.
Find all posts by this user
11-01-2008, 09:30 PM
Post: #37
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-01-2008 07:25 PM)r111 Wrote:  removed all network shares. added NFS and SMB. NFS works fine. SMB does not work. SMB machine is Vista Home SP1.

I'm using the IP address for my Vista box and is still doesn't connect. I can also browse to my Vista shares but then cannot access any files - just times out.
Find all posts by this user
11-02-2008, 08:19 AM (This post was last modified: 11-02-2008 08:20 AM by hedstrom.)
Post: #38
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-01-2008 06:36 PM)Blubebox Wrote:  I've got the same problem, and figured out that everything worked as supposed again after I shut down and disabled Hamachi on the server.

Read your post about Hamachi and found out a connection. I have also got a viritual network on my server. I have VM-Ware on my server and when I disabeled my viritual network adaptors it started to work.
Find all posts by this user
11-02-2008, 08:44 AM
Post: #39
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-02-2008 08:19 AM)hedstrom Wrote:  
(11-01-2008 06:36 PM)Blubebox Wrote:  I've got the same problem, and figured out that everything worked as supposed again after I shut down and disabled Hamachi on the server.

Read your post about Hamachi and found out a connection. I have also got a viritual network on my server. I have VM-Ware on my server and when I disabeled my viritual network adaptors it started to work.
Great job Hedstrom, now to find out what your vna did? Check if the error comes back if you enable it again, maybe do a complete reinstallation of the vm?


C-200 1TB + 500 GB 3,5 HDD MN-200 WIFI
A100 + 350 GB HDD D-Link WIFI Bridge
LG47SL9500 Sony DAV-DZ260
WD500 GB NAS

VIDEO HDMI AUDIO Coaxial
1080i 60Hz Auto Frame PAL/NTSC, Fit to Screen 16:9
Surround 5:1 Digital/Raw
Find all posts by this user
11-02-2008, 09:03 AM (This post was last modified: 11-02-2008 09:07 AM by hedstrom.)
Post: #40
RE: Network stopped working after firmware upgrade
Well. It's not the network adaptors. It's the VM-ware service. If I disable the VM-Ware adaptors the service automaticly stops and it starts to work. If I then enable the adaptors it still works. But if I start the VM-ware service the error returns.

Same problem after reinstalling WM-ware. And I have tested two diffrent versions of VM-ware with the same problem.

Whats diffrent in the new firmware that causes this error? I can't uninstall VM-Ware. I have several viritual servers that I need for work.
Find all posts by this user
11-02-2008, 09:26 AM
Post: #41
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-02-2008 09:03 AM)hedstrom Wrote:  Well. It's not the network adaptors. It's the VM-ware service. If I disable the VM-Ware adaptors the service automaticly stops and it starts to work. If I then enable the adaptors it still works. But if I start the VM-ware service the error returns.

Same problem after reinstalling WM-ware. And I have tested two diffrent versions of VM-ware with the same problem.

Whats diffrent in the new firmware that causes this error? I can't uninstall VM-Ware. I have several viritual servers that I need for work.
Well that's beat me, maybe Werner has an answer for this. Is there any security setting in the VM ware? I use VPN for my work which creates an encrypted tunnel to the server, TCP/IP or UDP transport but this is not the same case. Actually if your adapter creates a virtual network, then there will be some interference between the Workgroup SMB settings. I know I can not see my office computer when using it with VPN from the PCH side.


C-200 1TB + 500 GB 3,5 HDD MN-200 WIFI
A100 + 350 GB HDD D-Link WIFI Bridge
LG47SL9500 Sony DAV-DZ260
WD500 GB NAS

VIDEO HDMI AUDIO Coaxial
1080i 60Hz Auto Frame PAL/NTSC, Fit to Screen 16:9
Surround 5:1 Digital/Raw
Find all posts by this user
11-02-2008, 12:40 PM
Post: #42
Information RE: Network stopped working after firmware upgrade
Confirmed. One cause of the SMB problem is VMWARE.

After upgrading to the latest fw, I couldn't access my shares with the network browser provided on the popcorn main menu.

I disabled all VMWare* Services, restarted my PC and popcorn hour, but no change.

Then I disabled all my 'VMware Network Adapter VMnetxx', an I could access my shares through the network browser again.

Server: Windows XP SP3
VMWare Workstation 6.0
Find all posts by this user
11-02-2008, 03:35 PM
Post: #43
RE: Network stopped working after firmware upgrade
hmm interessting find Smile i will ask our engineers on monday
Find all posts by this user
11-03-2008, 12:00 AM
Post: #44
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-02-2008 12:40 PM).jcj. Wrote:  Then I disabled all my 'VMware Network Adapter VMnetxx', an I could access my shares through the network browser again.

Thx a lot, disable Network Adapter did fix my SMB access
Find all posts by this user
11-03-2008, 03:41 AM (This post was last modified: 11-03-2008 03:44 AM by matth.)
Post: #45
RE: Network stopped working after firmware upgrade
(11-01-2008 02:47 AM)cheaper_popcorn Wrote:  Can you please give us some more details of your setups guys?

The following info will be helpful in order to see if the problem has any common denominators:

- Operating system
- Router model
- How is your NMT connected to the rest of the network?
- What settings do you have on the network setup pages of the NMT.

From what I've read it sounds like the problem could somehow be related to the DNS Server settings.

I would start with checking the DNS configuration on the NMT as well as your other devices, and make sure that they all have the same DNS server(s) specified.

Also, it generally is a better idea to setup the entire network for manual, static IP addresses rather than DHCP, because with DHCP when IP addresses get switched around, you may run into problems.

Quote:this sucks big time I want to start using the yam plugin and now this...

Just to check, when you say 'using the YAMJ plugin' do you mean the plugin for Myihome, or do you mean YAMJ in general?

The Myihome YAMJ plugin works normally for me. The network problems reported in this thread don't appear to have anything to do with Myihome.

I am having similar issues in that I can't browse or access SMB / NFS shares on the last 2 FW releases. June08 works OK.

Windows XP SP3
Dlink DI-524
PCH -> ethernet -> Dlink -> ethernet -> PC
IP - 192.168.0.200 (static)
Subnet 255.255.255.0
Gateway 192.168.0.2
DNS1 192.168.0.2
DNS2 192.168.0.2
PC IP 192.168.0.201 (static)
Web access works fine, myihome works fine
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Upgrade From A-110. SeagullsFan 8 978 01-28-2014 03:34 PM
Last Post: chris57
  should i upgrade beeceedeecee 2 469 11-14-2013 01:36 PM
Last Post: skilled
  where is firmware roadmap? boomny 1 501 11-13-2013 05:52 PM
Last Post: chris57
  upgrade time... a110 now what? bohane 13 1,264 11-06-2013 06:07 PM
Last Post: bohane
  Should I Upgrade?? rayg 26 2,804 06-08-2013 07:30 AM
Last Post: accident
  What about a board upgrade for us c200 users jonny555 1 1,201 08-09-2012 03:30 PM
Last Post: accident
  upgrade c200 to c300 xua 4 2,453 05-18-2012 05:42 PM
Last Post: chris57
  Network-accessible APIs? RabidLeper 4 1,343 03-10-2012 06:21 AM
Last Post: accident
  Will A-300 upgrade from A-110 solve my problems (Playon compatibility)? Alexbo 16 4,945 01-31-2012 04:11 PM
Last Post: accident
  Upgrade or not upgrading ? Geeum 4 5,041 12-24-2011 10:48 AM
Last Post: chris57

Forum Jump: