Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
6 channel AAC
01-13-2008, 03:50 PM
Post: #31
 
Syabas Wrote:Hi guys,

We've confirmed that multichannel PCM over HDMI works
for AC3, DD+, WMA Pro, AAC.
DTS and DTSHD currently only outputs Raw as DTS.

But such ability is subject to licensing by the manufacturers for
the various audio decoder.

Rgds

reviving this "old" thread...

did a-100 licensed for multichannel PCM for AAC?

i would think so, since the setup page enable AAC to output as digital PCM..

Join our facebook page today!
http://www.facebook.com/networkedmediajukebox
Find all posts by this user
01-17-2008, 10:21 AM
Post: #32
 
bump... can PCH or syabas please respond?

thanks!

Join our facebook page today!
http://www.facebook.com/networkedmediajukebox
Find all posts by this user
01-18-2008, 12:40 AM
Post: #33
 
Me to i'd like to know about this.
Find all posts by this user
01-19-2008, 07:50 PM
Post: #34
 
alex.brokenarrow Wrote:
Syabas Wrote:Hi guys,

We've confirmed that multichannel PCM over HDMI works
for AC3, DD+, WMA Pro, AAC.
DTS and DTSHD currently only outputs Raw as DTS.

But such ability is subject to licensing by the manufacturers for
the various audio decoder.

Rgds

reviving this "old" thread...

did a-100 licensed for multichannel PCM for AAC?

i would think so, since the setup page enable AAC to output as digital PCM..

[PH] It is very expensive to license multichannel audio decode on Dolby, DTS, WMA Pro, and AAC. We have no plan to turn on multichannel audio decode in A-100 player (even has such capability) due to IP license issue which we cannot affort to do so. All decent amplifier already have multichannel audio decode capability.

Popcorn Hour support team
Find all posts by this user
01-19-2008, 07:56 PM
Post: #35
 
sorry, i think i got the question wrong..

anyway, i think you have answered my question.... actually i wanted to know if my AVR support AAC... can a-100 pass through AAC via HDMI/Coaxial for multi-channel decoding in the AVR?

Join our facebook page today!
http://www.facebook.com/networkedmediajukebox
Find all posts by this user
01-19-2008, 07:59 PM
Post: #36
 
alex.brokenarrow Wrote:sorry, i think i got the question wrong..

anyway, i think you have answered my question.... actually i wanted to know if my AVR support AAC... can a-100 pass through AAC via HDMI/Coaxial for multi-channel decoding in the AVR?

[PH] Just need to change for AAC setting in setup page to raw output :-)

Popcorn Hour support team
Find all posts by this user
01-19-2008, 08:04 PM
Post: #37
 
Thanks.. time to upgrade to a AAC enable AVR

Smile

Join our facebook page today!
http://www.facebook.com/networkedmediajukebox
Find all posts by this user
01-20-2008, 02:09 AM
Post: #38
 
Are there any receivers that supports AAC ?
Find all posts by this user
01-20-2008, 05:13 AM
Post: #39
 
forsaken Wrote:Are there any receivers that supports AAC ?

So if my receiver doesn't support multichannel aac will popcorn output it to 2 channel?

I ran into a 6 channel aac and had no sound what so ever.
Find all posts by this user
01-20-2008, 05:34 AM
Post: #40
 
if you select analog pcm on the a-100, it will output 2 channel

Join our facebook page today!
http://www.facebook.com/networkedmediajukebox
Find all posts by this user
01-20-2008, 11:25 AM
Post: #41
 
alex.brokenarrow Wrote:if you select analog pcm on the a-100, it will output 2 channel

Best way would be to ouput :
- multichannel lpcm with 5.1 and pcm output
- stereo lpcm with stereo and pcm output
- raw with raw output
Find all posts by this user
01-22-2008, 02:10 AM
Post: #42
 
alex.brokenarrow Wrote:if you select analog pcm on the a-100, it will output 2 channel

I do have it to analog but still get no audio.

I've even changed the speaker settngs from stereo to 5.1 and get no audio whatsoever.

BTW 2 channel aac works fine in MKV
the majority of the time aac or mp3 doesn't work in mp4 container.

Hopefully the new firmware can fix these issues.
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Dutch channel Uitzending gemist. trance31 636 285,311 09-25-2012 08:09 PM
Last Post: adslben
Exclamation [Bug] Analog audio : no more center channel in stereo downmix RNO 1 1,827 10-06-2011 09:33 AM
Last Post: RNO
  Multi-Channel (5.1) FLAC dbknightx 9 14,728 08-26-2009 02:07 PM
Last Post: jj666
  6 channel AAC support with stereo downmix wanton 0 2,575 08-10-2008 01:26 PM
Last Post: wanton
  3 channel output possible? pjerrot 1 2,126 05-19-2008 12:30 PM
Last Post: pjerrot
  No sound from DTS (6-channel) video over HDMI. eobet 4 2,652 04-22-2008 10:29 AM
Last Post: HeartWare

Forum Jump: