Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
A-110 and WN-100..New User, Help!
01-18-2009, 03:11 PM
Post: #1
A-110 and WN-100..New User, Help!
I was under the impression that an internal hard drive wasn't necessary for the Popcorn Hour. I really just wanted to stream my HD content to the a110 using wireless-n.

first I downloaded the NMT ihome software:

1. Wireless-N: Using the WN-100, I am attempting to connect to my network at home. I use a D-Link Wireless-N Extreme DIR-825. I can see the MAC address in my router for the PCH-A110. I then "reserved" the IP for it (essentially giving it a static IP) and during setup I opted w/ wireless manual IP > configured correctly...Then went into wifi settings and scanned for my SSID and entered my network key in. only I time out during network browse, and still cannot even access those web channels.

so I am stumped. Please help.
Find all posts by this user
01-18-2009, 06:13 PM
Post: #2
RE: A-110 and WN-100..New User, Help!
I am having the same problem. I am using the DIR855 router and I can also see the SSID when scanning but I don´t get an IP address for the PCH.

Have you tried connecting with wire? When I do it works fine so it is only in wireless mode it doesn´t work for me.
Find all posts by this user
01-18-2009, 08:20 PM (This post was last modified: 01-18-2009 08:21 PM by buster22.)
Post: #3
RE: A-110 and WN-100..New User, Help!
(01-18-2009 03:11 PM)k0zure0kami Wrote:  1. Wireless-N: Using the WN-100, I am attempting to connect to my network at home. I use a D-Link Wireless-N Extreme DIR-825. I can see the MAC address in my router for the PCH-A110. I then "reserved" the IP for it (essentially giving it a static IP) and during setup I opted w/ wireless manual IP > configured correctly...Then went into wifi settings and scanned for my SSID and entered my network key in. only I time out during network browse, and still cannot even access those web channels.

so I am stumped. Please help.

I have found the WN-100 and its driver to be incredibly fussy about what settings are used. I spent ages trying to get mine working, and eventually got it working by disabling all security settings on my router (a Draytek Vigor 2910), which is obviously not ideal. After messing around with the settings some more, I found only one of the available security settings on the WN-100 was compatible with my router; WPA AES + TKIP.

I would suggest that you first try getting your setup to work by disabling the security settings on your router. Once you are sure that your WN-100 works with your router, you will then need play around with the security settings on your router and the WN-100, until you find a combination that works.

It's not ideal, and is probably far more complicated than it should be, but it did eventually work for me...
Find all posts by this user
01-18-2009, 08:24 PM
Post: #4
RE: A-110 and WN-100..New User, Help!
I had also problems until I discovered that the PCH didnt like any special characters in the WPA2 key. I removed an underscore and it worked. Do a search in the forum and you will find a lot of problems with WIFI. I wait for the next firmware and stick for 10 meter cable meanwhile.

(01-18-2009 06:13 PM)wireban Wrote:  I am having the same problem. I am using the DIR855 router and I can also see the SSID when scanning but I don´t get an IP address for the PCH.

Have you tried connecting with wire? When I do it works fine so it is only in wireless mode it doesn´t work for me.
Find all posts by this user
07-02-2009, 07:40 AM
Post: #5
RE: A-110 and WN-100..New User, Help!
Did any one found a solution for the original problem from " k0zure0kami"?

THX

PCH A200 & C200 with 1TB 3.5'' USB-WD/40GB 2,5" int. ,Video HDMI 720p60 Epson 5500; DENON 4310
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  New user problems ddubois 27 9,141 07-07-2009 06:24 AM
Last Post: werner
  HEEEEELP! Desperate Newb Mac user jumleguf 5 2,070 03-18-2009 12:43 PM
Last Post: chris57
  [A-110] - A few setup questions from a new user chrisphysics 1 880 03-10-2009 10:03 AM
Last Post: Gibbo
Question Feature requests, YouTube: Non-latin search, persistent user id svu 0 550 03-09-2009 12:40 PM
Last Post: svu
  [A-110] Newbie User (Basic Playback & USB External HDD Questions) cube 5 2,038 03-08-2009 02:48 PM
Last Post: chris57
  [A-110] User Permissions Changed to Read Only WhiteWidow 9 2,450 02-23-2009 12:24 AM
Last Post: BanditRider
Thumbsup [A-110] New user experience jairo_lopez 0 719 02-16-2009 06:37 PM
Last Post: jairo_lopez
  New A110 User bleachlpb 4 1,687 02-11-2009 02:28 PM
Last Post: bleachlpb
  [A-110] Other Directories, ftp login, NFS user and USB Slave problem ZesPak 0 1,383 02-01-2009 05:45 PM
Last Post: ZesPak
  noobie user - not a single thing works - but let's focus on wireless Lenny_Pumpskin 5 1,857 01-15-2009 09:51 PM
Last Post: Lenny_Pumpskin

Forum Jump: