Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
Connect PCH to PC
02-15-2009, 01:27 PM
Post: #1
Connect PCH to PC
My pch ip 192.168.1.21 and my router ip 192.168.2.1 how to i connect?? im using windows XP Home how to i connect pch to pc?
Find all posts by this user
02-15-2009, 02:05 PM
Post: #2
RE: Connect PCH to PC
You have several different options.

a) Install myiHome or other streamer on your PC.
If all goes well your shared media files will turn up on the Source page on your NMT.

b) Share files via SMB or NFS from your PC.
http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...work_Share

I suggest you start with myiHome for simplicity. If you have a lot of ISO and/or Video_TS folders I'd recommend SMB.

There are guides in the Guide / FAQ section of this forum, I think some on MPCclub.com and probably more if you google. For SMB it's basically;
1. Setup the share correctly on your PC.
2. Setup your NMT to reach the share.

Done!

Audio, video, disco - I hear, I see, I learn.
Wiki. Wiki? Wiki!
Find all posts by this user
02-15-2009, 02:29 PM
Post: #3
RE: Connect PCH to PC
Thanks for help but i can't find myihome for XP home..


http://www.networkedmediatank.com/downlo..._note.html

mac,linux,vista.. Sad
Find all posts by this user
02-15-2009, 06:03 PM
Post: #4
RE: Connect PCH to PC
http://files.syabas.com/networkedmediata....2-x86.exe

Audio, video, disco - I hear, I see, I learn.
Wiki. Wiki? Wiki!
Find all posts by this user
02-15-2009, 06:36 PM
Post: #5
RE: Connect PCH to PC
ok i did it.. but can't connect Sad


My network open

//PC//alican


my pch settings

name alican
url smb://PC//alican

but doesnt work. Help me please.
PS: My guess account not opened. (Cause i can't find xp home guide)

SORRY BAD ENGLISH.
Find all posts by this user
02-15-2009, 06:43 PM
Post: #6
RE: Connect PCH to PC
Let's stick to one thing at the time: myiHome.

1. Make sure you have updated or disabled any Firewall.

2. Open your browser on your PC where myiHome is running: http://localhost:8000
If it displays a blue page, but you can't see this among the 'media sources' (press Source button on remote control) on your NMT, then you have a firewall issue or network problem.

Here is more info about myiHome:
http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...hp/Myihome



Secondly, for SMB here's a basic guide:
http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...figuration

Google for instructions in your own language. The file sharing is more or less done the same way to any other PC or media extender, it is nothing exclusive for the NMT.

When adding the share on your NMT, try using the IP address of your PC. If you are not using static IP it's a good time to start Wink

Audio, video, disco - I hear, I see, I learn.
Wiki. Wiki? Wiki!
Find all posts by this user
02-15-2009, 08:19 PM
Post: #7
RE: Connect PCH to PC
My firewall and nod32 anti-virus security disabled.

But does'nt work Sad

i see http://localhost:8000/ on blue page but i click media source after page empty (Maybe you understand Big Grin)


I'm not using static ip.. i use auto ip

And my pc ip 192.168.2.1 (Airties)

PCH ip 192.168.2.22

dc11ab thanks for helping Smile (and u understand me Tongue) sorry for less time Sad
Find all posts by this user
02-16-2009, 08:55 AM
Post: #8
RE: Connect PCH to PC
As said; if you get something to display on your PC at localhost:8000, then your myiHome is running.
But you mean you still can't see it on your PCH?
- Click "Source" button on the PCH remote control and a list of available sources displays on your TV; at the bottom of the list "myiHome" (or something like that) should appear.

You can also try connecting to your PC manually from your PCH:
- Click Source button once again and you can Edit a "Web Service".
- Enter: http://192.168.2.1:8000
- Save, and click your new Web Service
- OK?


But I would suggest you assign both your PC and PCH with static IP's.

On the AirTies website ( http://www.airties.com ?), select support pages and find your product then download your user manual for the router. In this manual it should be noted how you can set a range for static and dynamic IP. You don't want to mix Auto/dynamic IP range with static ones.

For instance set your PC's static IP to 192.168.1.10 and the PCH to 192.168.1.11

You should also make sure that your PC and your PCH are in the same Subnet: 255.255.255.0, for instance.

What is the IP of you router?

Audio, video, disco - I hear, I see, I learn.
Wiki. Wiki? Wiki!
Find all posts by this user
02-17-2009, 12:45 PM (This post was last modified: 02-17-2009 02:09 PM by aLican.)
Post: #9
RE: Connect PCH to PC
at source page i can't see myihome. Sad

Okey i added 192.168.2.1:8000 but dont working Sad

i try connect but says "unable to revolve host name" .. vs. i dont remember im at work Smile


my modem airties 6271 IP. 192.168.2.1 (if you mean?)
Find all posts by this user
02-17-2009, 12:49 PM
Post: #10
RE: Connect PCH to PC
(02-15-2009 01:27 PM)aLican Wrote:  My pch ip 192.168.1.21 and my router ip 192.168.2.1 how to i connect?? im using windows XP Home how to i connect pch to pc?

Your PCH are not in the same IP network as the Router

If your Router is 192.168.2.1, change the PCH to be on the same IP network i.e. 192.168.2.21
Find all posts by this user
02-17-2009, 02:12 PM (This post was last modified: 02-17-2009 02:13 PM by aLican.)
Post: #11
RE: Connect PCH to PC
(02-17-2009 12:49 PM)Borgen Wrote:  Your PCH are not in the same IP network as the Router

If your Router is 192.168.2.1, change the PCH to be on the same IP network i.e. 192.168.2.21

Maybe.. I taken ss here

[Image: my.php?image=adszws0.jpg]


Link : http://img505.imageshack.us/my.php?image=adszws0.jpg
Find all posts by this user
02-19-2009, 10:23 AM (This post was last modified: 02-19-2009 03:16 PM by aLican.)
Post: #12
RE: Connect PCH to PC
i connected pc to pch.. thanks but; pch to pc not working.
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  C200 Unable to connect to server - No App Store or Web services - Updated iossif23 0 911 01-30-2014 12:52 PM
Last Post: iossif23
Shocked A400 doesn't connect Win 8.1. devil-k 0 404 11-26-2013 07:12 PM
Last Post: devil-k
  Can't Connect A-210 to NFS Share After Firmware Update BigPines 12 3,013 11-09-2013 09:37 AM
Last Post: Andreas42
Lightning A400 can not connect to the windows home server without password xufei798 0 655 11-03-2013 06:40 AM
Last Post: xufei798
  Unable to connect to NFS shared on Synology NAS STiMPY 1 2,115 10-22-2013 12:15 PM
Last Post: Elpee
  Cant connect to wifi network, which IS showing remcovink78 3 1,467 09-07-2013 12:31 PM
Last Post: TomasAndersen
  Cannot connect to network which is showing with popcorn wifi-dongle TomasAndersen 0 982 08-30-2013 06:10 PM
Last Post: TomasAndersen
  Can't connect to device name Geeum 0 584 08-17-2013 01:00 AM
Last Post: Geeum
  connect directly to NAS without router george7523 5 3,669 07-21-2013 12:56 PM
Last Post: BanditRider
  A-300 "unable to connect to the internet" wryker 52 7,336 01-31-2013 09:18 PM
Last Post: wryker

Forum Jump: