Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
A110 - Panasonic Viera
03-25-2009, 03:58 PM (This post was last modified: 03-25-2009 04:01 PM by Welly.)
Post: #1
A110 - Panasonic Viera
Hello everyone,
Best start with introducing myself. I have been a lurker for some time now and never really needed to reg as i haven't had any problems with my PCH.
I have an A110 with a 750gig internal. Works like a dream and im really pleases with it.

My problem is that i have just bought a Panasonic Viera 42PZ80 Plasma Tv. Again a lovely bit of kit.
The Tv won't recognise the PCH on HDMI 1 or 2 (Hdmi's 1&2 on the rear, 3 under the front flap). If it is plugged in on HDMI 3 it works as it should right through the resolution spectrum.
The only way i can get it to work on the rear HDMI inputs is to change the output on the PCH from HDMI to Component whilst using the HDMI cable. The only problem with this is no sound.

Anybody help?
Is this a Viera Link, CEC problem??? It's driving me round the twist. I have tried several cables and even had the TV swapped to rule the tv out.
Tried Viera Link on and off still no luck.

PaulHuh
*edit* Running the latest firmware and Apps
Find all posts by this user
03-25-2009, 04:36 PM (This post was last modified: 03-25-2009 04:37 PM by Gibbo.)
Post: #2
RE: A110 - Panasonic Viera
That is odd.

I've got an X10, I did have a little problem with HDMI handshake, when coming out of standby the screen was stretched massivly or would just be blank, by changing the PCH output resolution or saving the current settings again it forced another HDMI handshake and everything was fine until next time I went into and came out of standby. In the end it simply fixed itself after simply power cycling the PCH.

Mine is fine on both HDMI 1 and 3 (not tried 2). I think I have link turned off...

Storage Options
C-200, A-110, DAS400, Denon 1909 via HDMI, TXP42X10, KEF Q3 and Q9C surround
Find all posts by this user
03-25-2009, 05:20 PM
Post: #3
RE: A110 - Panasonic Viera
I see what your saying.
It does occasionally show the Blue front screen but won't play when a film is selected and won't even pass through the audio.
I know the PCH is working as its optical to an amp kit.

Surely i can't be the only one and having 2 televisions with the same problem can not be a high coincidence

Paul
Find all posts by this user
03-25-2009, 08:26 PM
Post: #4
RE: A110 - Panasonic Viera
I've also got my PCH connected to a 42PZ80, but haven't experienced any problems like yours. Mine's just connected to HDMI 1 on the TV, plus optical out to my surround sound system.

What have you got the default video output set to in your preferences? I know that before the latest firmware update, having it set to 'AUTO' caused problems for some users. My video preferences are set to output 1080p 50Hz with framerate sync set to NTSC/PAL/24p and this works great with my setup.

Dave.
Find all posts by this user
03-26-2009, 04:57 PM
Post: #5
RE: A110 - Panasonic Viera
I have a 42PX80 and no problems.....
Tried a couple of settings in the PCH, but they all worked fine.

*Popcorn Hour A300 with 2TB HDD
*Marantz SR6006
*Panasonic TH-42PX80 PlasmaTV
*Logitech Harmony 785
*Mission speakers*Yamaha subwoofer*
Find all posts by this user
03-27-2009, 03:06 PM
Post: #6
RE: A110 - Panasonic Viera
(03-25-2009 03:58 PM)Welly Wrote:  My problem is that i have just bought a Panasonic Viera 42PZ80 Plasma Tv. Again a lovely bit of kit.
The Tv won't recognise the PCH on HDMI 1 or 2 (Hdmi's 1&2 on the rear, 3 under the front flap). If it is plugged in on HDMI 3 it works as it should right through the resolution spectrum.
The only way i can get it to work on the rear HDMI inputs is to change the output on the PCH from HDMI to Component whilst using the HDMI cable. The only problem with this is no sound.
I have a 42PZ85 (similar to yours but with native 24p support and a couple of other bells and whistles) connected to my A110, and I have no problems watching and listening via HDMI.
For audio issues, have you ensured that the various audio settings are set to "analogue", in particular for DTS handling...?
Find all posts by this user
04-01-2009, 05:09 PM
Post: #7
RE: A110 - Panasonic Viera
(03-25-2009 03:58 PM)Welly Wrote:  Hello everyone,
Best start with introducing myself. I have been a lurker for some time now and never really needed to reg as i haven't had any problems with my PCH.
I have an A110 with a 750gig internal. Works like a dream and im really pleases with it.

My problem is that i have just bought a Panasonic Viera 42PZ80 Plasma Tv. Again a lovely bit of kit.
The Tv won't recognise the PCH on HDMI 1 or 2 (Hdmi's 1&2 on the rear, 3 under the front flap). If it is plugged in on HDMI 3 it works as it should right through the resolution spectrum.
The only way i can get it to work on the rear HDMI inputs is to change the output on the PCH from HDMI to Component whilst using the HDMI cable. The only problem with this is no sound.

Anybody help?
Is this a Viera Link, CEC problem??? It's driving me round the twist. I have tried several cables and even had the TV swapped to rule the tv out.
Tried Viera Link on and off still no luck.

PaulHuh
*edit* Running the latest firmware and Apps
Find all posts by this user
04-02-2009, 05:24 PM
Post: #8
RE: A110 - Panasonic Viera
(03-27-2009 03:06 PM)spicemuseum Wrote:  I have a 42PZ85 (similar to yours but with native 24p support and a couple of other bells and whistles) connected to my A110, and I have no problems watching and listening via HDMI.
For audio issues, have you ensured that the various audio settings are set to "analogue", in particular for DTS handling...?
Find all posts by this user
04-02-2009, 06:10 PM
Post: #9
RE: A110 - Panasonic Viera
I have a Viera 32" LCD. Mostly, it works beautifully... but as aforementioned, I get occasional handshake issues when taking the machine out of standby. But rarely - maybe six or seven times in total, and I've owned an A-110 since New Year.
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [A110] Tutorial for fan installation hippyharry 343 250,847 10-22-2009 02:59 PM
Last Post: pbusardo
  [A110] How to change the HDD standby time gregg098 16 20,355 10-14-2009 08:17 PM
Last Post: chrisphysics
  Can you access A110 internal Hard drive by PC's USB after formatting it via NMT ext3 yellow360f 21 19,369 10-14-2009 10:14 AM
Last Post: BaZZeHH
  A110 Plays in slow motion Manoso 13 10,253 10-12-2009 08:45 PM
Last Post: Hairy Hippy
  [A110] Cannot change / delete files on internal disk jjk 76 49,233 10-05-2009 02:33 PM
Last Post: luchazo
Exclamation A110 m2ts Freezing jdogg707 1 4,486 10-02-2009 12:56 PM
Last Post: spida_singh
  [A110] Stuttering Locutus1 28 16,722 09-21-2009 05:33 PM
Last Post: nixus
  (A110) NFS problems after firmware update IQM 10 8,575 09-12-2009 11:54 PM
Last Post: jovel
  ssh connection towards PCH A110 Manu 2 8,467 09-12-2009 09:46 AM
Last Post: nik8
  What are your two SHOWSTOPPER problems with your A110? Face 155 55,478 09-09-2009 06:58 AM
Last Post: sorenweber

Forum Jump: