Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
MKV Not Working
04-07-2009, 11:29 PM (This post was last modified: 04-07-2009 11:29 PM by bbedwell.)
Post: #1
MKV Not Working
Anyone have any idea why i cannot get 1 single .mkv video file to work? I have tried at least 30 different movies all .mkv format and well in the limitations of the PCH. I have used mkvmerge to mux the mkv and still it will not play. When i click to view the movie it will kick back to the list of other movies and search for a signal a couple times. The absolute only way i have been able to get any of them to work is to extract the video and audio file from the .mkv first and then add them back in using m2ts or ts formats. If anyone wants a mediainfo breakdown of some of the movies let me know.
Find all posts by this user
04-07-2009, 11:38 PM
Post: #2
RE: MKV Not Working
sounds very strange.

1. first remember to allways make a reboot to clear memory/processlocks after a failed playback before attempting the next playback - or other files may also fail making it seem like noone works. A softreboot pressing "red powerbutton" followed by "usb eject" will be enough.

2. Are you connected with HDMI ? if so - could you check your video settings on the PCH and make sure its not accidently set to component ?

Living room: C200/A200/A100 HDMI to Pioneer KURO KRP-500A plasma / Denon AVR 3808 / KEF 5005.2 / B&W DM685
Kids room: C200/A110 HDMI to Panasonic 42PZ85, Optical to Logitech Z5500.


PLEASE READ THE WIKI
Find all posts by this user
04-07-2009, 11:41 PM (This post was last modified: 04-07-2009 11:43 PM by bbedwell.)
Post: #3
RE: MKV Not Working
(04-07-2009 11:38 PM)spawn Wrote:  sounds very strange.

1. first remember to allways make a reboot to clear memory/processlocks after a failed playback before attempting the next playback - or other files may also fail making it seem like noone works. A softreboot pressing "red powerbutton" followed by "usb eject" will be enough.

2. Are you connected with HDMI ? if so - could you check your video settings on the PCH and make sure its not accidently set to component ?

I have tried all of the above with no luck. Yes i am connected to HDMI and i have tried the different HDMI setting available in the pch menu. Should I send it out for repair or replacement?

I would like to add that I have only tested playing these files on the 1.5 TB Seagate HDD installed on the pch.
Find all posts by this user
04-07-2009, 11:50 PM
Post: #4
RE: MKV Not Working
Quote:Should I send it out for repair or replacement?

I dont think so, atleast not yet - if the same videos work in m2ts and ts then its not likely a hardware error on the PCH

The PCH has 2 mediaplayers, one that plays DVD and another that plays all single file formats, like avi - mkv - ts etc.
If theres a hardware error it would effect playback of all formats for the given player - like all single file formats if its in the section using that media player.

must be something else.

could you post a media info report from one of the mkv that doesnt play ?

Living room: C200/A200/A100 HDMI to Pioneer KURO KRP-500A plasma / Denon AVR 3808 / KEF 5005.2 / B&W DM685
Kids room: C200/A110 HDMI to Panasonic 42PZ85, Optical to Logitech Z5500.


PLEASE READ THE WIKI
Find all posts by this user
[+] 1 user says Thank You to spawn for this post
04-08-2009, 12:15 AM
Post: #5
RE: MKV Not Working
(04-07-2009 11:50 PM)spawn Wrote:  could you post a media info report from one of the mkv that doesnt play ?
Code:
General
Complete name                    : N:\Video\HD\Casino Royale.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 13.1 GiB
Duration                         : 2h 24mn
Overall bit rate                 : 13.0 Mbps
Encoded date                     : UTC 2008-06-30 21:48:07
Writing application              : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar  4 2008 12:58:26
Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L4.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 4 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 2h 24mn
Bit rate                         : 10.9 Mbps
Nominal bit rate                 : 11.5 Mbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 798 pixels
Display aspect ratio             : 2.406
Frame rate                       : 23.976 fps
Resolution                       : 24 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.297
Title                            : x264 - 2 passes
Writing library                  : x264 core 60 r886M 1075536
Encoding settings                : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / rdcmp=psy / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=9,6 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11470 / ratetol=2.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=1.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=2:1.00
Language                         : English

Audio
ID                               : 2
Format                           : DTS
Format/Info                      : Digital Theater Systems
Codec ID                         : A_DTS
Duration                         : 2h 24mn
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 1 536 Kbps
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Resolution                       : 24 bits
Title                            : DTS - 1536 kbit/sec
Language                         : English

Text #1
ID                               : 3
Format                           : UTF-8
Codec ID                         : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info                    : UTF-8 Plain Text
Language                         : English

Text #2
ID                               : 4
Format                           : UTF-8
Codec ID                         : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info                    : UTF-8 Plain Text
Language                         : Dutch
Find all posts by this user
04-08-2009, 07:36 AM
Post: #6
RE: MKV Not Working
Writing application : mkvmerge v2.2.0

Could you try downloading latest mkvmerge build and remux to a new mkv ?
The mkvmerge version 2.2.0 had some errors breaking dxva compatibility sometimes causing playback to fail on dxva devices.

Living room: C200/A200/A100 HDMI to Pioneer KURO KRP-500A plasma / Denon AVR 3808 / KEF 5005.2 / B&W DM685
Kids room: C200/A110 HDMI to Panasonic 42PZ85, Optical to Logitech Z5500.


PLEASE READ THE WIKI
Find all posts by this user
04-13-2009, 03:13 AM
Post: #7
RE: MKV Not Working
(04-08-2009 07:36 AM)spawn Wrote:  Writing application : mkvmerge v2.2.0

Could you try downloading latest mkvmerge build and remux to a new mkv ?
The mkvmerge version 2.2.0 had some errors breaking dxva compatibility sometimes causing playback to fail on dxva devices.

Issue solved! Since most of my movies were downloaded via torrents i simply rehashed the files and found that most had missing parts that somehow didn't finish downloading. After that everything for the most part is working.
Find all posts by this user
04-13-2009, 09:27 AM
Post: #8
RE: MKV Not Working
(04-13-2009 03:13 AM)bbedwell Wrote:  Issue solved! Since most of my movies were downloaded via torrents i simply rehashed the files and found that most had missing parts that somehow didn't finish downloading. After that everything for the most part is working.

Sorry for being a noob, how do you "rehash" the files?? or even remux??
Find all posts by this user
04-13-2009, 03:58 PM
Post: #9
RE: MKV Not Working
Use the WIKI, search results for 'remux':-
http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...emux&go=Go

5th one down explains remuxing an MKV.

As far as the OP looks like he was attempting to play a file that hadn't finished downloading, perhaps via llink.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  DVBLINK DLNA Server links not working. PCH thinks they are pictures not movies breakthru 0 232 03-14-2014 06:58 PM
Last Post: breakthru
  A-100 stopped working cepera 1 986 10-16-2011 07:47 AM
Last Post: tyrindor
  Bluray-rip not working well (DVDFAB) DikkieDick 1 2,755 09-12-2010 08:22 AM
Last Post: DikkieDick
  HDMI not working, SVideo and Composite are fine gcinzh 3 2,144 08-23-2010 06:50 AM
Last Post: Willem53
  ISO that worked in the past, stopped working. subbase 1 1,228 08-09-2010 12:07 PM
Last Post: subbase
  New LCD TV not working Gravityz 5 1,760 06-05-2010 09:44 AM
Last Post: Gravityz
  Strange - non-working - video ?? najkks 0 887 05-18-2010 11:12 PM
Last Post: najkks
  Time Seek in TS movies is not working well fdimarco 0 1,124 02-23-2010 03:16 PM
Last Post: fdimarco
  Funny issues with video files - not working properly sangleweb 2 1,352 02-15-2010 08:46 AM
Last Post: sangleweb
  Not working - suggestions taylorgr62 3 985 12-04-2009 06:15 PM
Last Post: taylorgr62

Forum Jump: