Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
audio and video sources = unknown
08-09-2009, 04:31 AM
Post: #1
audio and video sources = unknown
Hi, im currently new to all this. im currently running the ppp2 skin, and under the movie info for the video and audio source its says unknown i was wondering how can i get that changed?

thank you
Find all posts by this user
08-09-2009, 04:38 AM (This post was last modified: 08-09-2009 04:44 AM by tson.)
Post: #2
RE: audio and video sources = unknown
(08-09-2009 04:31 AM)cbprod Wrote:  Hi, im currently new to all this. im currently running the ppp2 skin, and under the movie info for the video and audio source its says unknown i was wondering how can i get that changed?

thank you

The two pieces of information get their information from different places. Source is determined by specific keywords in the filename. See Video Sources.

Audio isn't the source, its the codec of the file. Its determined as Video (the codec, not the source) is, by MediaInfo. See MediaInfo section of the Installation Wiki.

[Edit: I just reread your question. I think you're asking about 'Audio' and 'Video', not 'Source'. I got confused when you said audio source. 'Audio' and 'Video' aren't indications of source but rather the codecs in the existing file itself. You're likely only interested in the second paragraph, ignore the first one. I'll leave it there though in case you're curious.]
Find all posts by this user
[+] 1 user says Thank You to tson for this post
08-09-2009, 04:46 AM
Post: #3
RE: audio and video sources = unknown
all my files are dvd images, so for example a filename would be The.Dark.Knight.2008.Dvdrip.iso
Find all posts by this user
08-09-2009, 04:53 AM
Post: #4
RE: audio and video sources = unknown
Which is it that you're getting UNKNOWN?

Source?
Video?
Audio?
Find all posts by this user
08-09-2009, 04:57 AM
Post: #5
RE: audio and video sources = unknown
(08-09-2009 04:53 AM)tson Wrote:  Which is it that you're getting UNKNOWN?

Source?
Video?
Audio?

source has a dvd logo
video is unknown
audio is unknownuknown
size is unknown
subtitles is no
Find all posts by this user
08-09-2009, 05:03 AM
Post: #6
RE: audio and video sources = unknown
Okay that's MediaInfo. Did you download MediaInfo like the installation instructions mention?

MediaInfo

* Download the MediaInfo program (Command Line Interface version)
* Ensure you get version 0.7.8 as this is the one with the EXE file.
* Install MediaInfo directly into the MovieJukebox directory
o This should look like C:\YAMJ\MediaInfo\ using the example above


See the Installation Wiki for the link to MediaInfo.
Find all posts by this user
08-09-2009, 05:37 AM
Post: #7
RE: audio and video sources = unknown
(08-09-2009 05:03 AM)tson Wrote:  Okay that's MediaInfo. Did you download MediaInfo like the installation instructions mention?

MediaInfo

* Download the MediaInfo program (Command Line Interface version)
* Ensure you get version 0.7.8 as this is the one with the EXE file.
* Install MediaInfo directly into the MovieJukebox directory
o This should look like C:\YAMJ\MediaInfo\ using the example above


See the Installation Wiki for the link to MediaInfo.

i had version 0.7.2.0, but i just upgraded to 0.7.9 and i ran yamj again and same issue.
Find all posts by this user
08-09-2009, 05:55 AM
Post: #8
RE: audio and video sources = unknown
Likely need to delete your XML. XML by default doesn't overwrite. So the XML are still storing data from a previous YAMJ run. I think you're almost there. Don't give up yet. Since the XML is the big part of YAMJ processing, I'd just delete your entire Jukebox folder and rerun.

If you're skeptical, delete the XML for five or six sample titles and confirm it fixes the issue for those titles. If it does we know where the problem lies and how to fix it. Delete the rest of the XML.
Find all posts by this user
08-09-2009, 06:34 AM
Post: #9
RE: audio and video sources = unknown
(08-09-2009 05:55 AM)tson Wrote:  Likely need to delete your XML. XML by default doesn't overwrite. So the XML are still storing data from a previous YAMJ run. I think you're almost there. Don't give up yet. Since the XML is the big part of YAMJ processing, I'd just delete your entire Jukebox folder and rerun.

If you're skeptical, delete the XML for five or six sample titles and confirm it fixes the issue for those titles. If it does we know where the problem lies and how to fix it. Delete the rest of the XML.

still no go, i deleted the xml and html files and still come up with the unknown for the sources.
Find all posts by this user
08-11-2009, 12:00 AM
Post: #10
RE: audio and video sources = unknown
(08-09-2009 04:38 AM)tson Wrote:  The two pieces of information get their information from different places. Source is determined by specific keywords in the filename. See Video Sources.

Audio isn't the source, its the codec of the file. Its determined as Video (the codec, not the source) is, by MediaInfo. See MediaInfo section of the Installation Wiki.

[Edit: I just reread your question. I think you're asking about 'Audio' and 'Video', not 'Source'. I got confused when you said audio source. 'Audio' and 'Video' aren't indications of source but rather the codecs in the existing file itself. You're likely only interested in the second paragraph, ignore the first one. I'll leave it there though in case you're curious.]

im stll getting unknown for the video and audio. i even upgraded mediainfo. also started a fresh yamj in another drive still no info.
Find all posts by this user
08-11-2009, 12:56 AM
Post: #11
RE: audio and video sources = unknown
Where is mediainfo installed?

Linksys E3000 (DD-WRT) - Cisco SG 200-08 - Synology DS1812+ - A-400 - Yamaha RX-V671 - Panasonic TC-P55GT30
C-200 w/ MN-200 WiFi - 30" Philips.
Find all posts by this user
08-11-2009, 02:40 AM
Post: #12
RE: audio and video sources = unknown
(08-11-2009 12:56 AM)BanditRider Wrote:  Where is mediainfo installed?

D:\YAMJ\MediaInfo
Find all posts by this user
08-11-2009, 03:12 AM
Post: #13
RE: audio and video sources = unknown
You have to use the CLI version of media info. Put it in the YAMJ folder and rebuild your jukebox from scratch.

Its explained right here in the WIKI http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...ie_Jukebox how can anyone not comprehend such basic instructions Undecided

PCH A-200 16GB USB -> HDMI -> Samsung LN46A650 | A200 -> Toslink -> Logitech Z-5500 (Harmony 700)
PCH C-200 8GB USB -> HDMI -> Sharp LC46D64U (Harmony 550)
Eversion Whisper eskin + WHS V1 (25TB Q6600/4GB RAM ) -> Mediasonic HR82-SU3S2 (Backup)
D-Link DNS 323 for sale
Find all posts by this user
08-11-2009, 03:24 AM
Post: #14
RE: audio and video sources = unknown
(08-11-2009 03:12 AM)Specter Wrote:  You have to use the CLI version of media info. Put it in the YAMJ folder and rebuild your jukebox from scratch.

Its explained right here in the WIKI http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...ie_Jukebox how can anyone not comprehend such basic instructions Undecided

it is the cli version and not the gui, i have deleted all xml and html files from the jukebox and ran yamj again, same issue.
Find all posts by this user
08-11-2009, 05:28 AM (This post was last modified: 08-11-2009 05:35 AM by Specter.)
Post: #15
RE: audio and video sources = unknown
ok tson pointed you in the right direction, your still doing something wrong.

output YAMJ to another location.

Your folder structure is YAMJ files\MediaInfo

PCH A-200 16GB USB -> HDMI -> Samsung LN46A650 | A200 -> Toslink -> Logitech Z-5500 (Harmony 700)
PCH C-200 8GB USB -> HDMI -> Sharp LC46D64U (Harmony 550)
Eversion Whisper eskin + WHS V1 (25TB Q6600/4GB RAM ) -> Mediasonic HR82-SU3S2 (Backup)
D-Link DNS 323 for sale
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [YAMJ] r3877 + Eversion + 0.7.67Mediainfo = NO AUDIO FLAGS??? wryker 25 1,658 03-08-2014 02:42 PM
Last Post: Tony3232
  [YAMJ] Multiple hard drive sources for media - single index file midknight_lightning 4 714 03-01-2014 01:28 PM
Last Post: midknight_lightning
  [YAMJ] Latest Eversion + Mediainfo brings ????? for all the audio wryker 19 1,221 01-23-2014 11:40 AM
Last Post: Omertron
  [YAMJ] AEON Wall Missing Video/Audio file Info Mooredownunder 15 1,356 12-01-2013 11:50 PM
Last Post: Mooredownunder
  [split] Video was not able to be scanned using the current plugins sohvaperuna 1 365 10-31-2013 06:32 PM
Last Post: Omertron
  video title over ride help ricktruesdale@gmail.com 2 523 09-09-2013 08:46 AM
Last Post: Omertron
  HTTP POST form submit and then play video file with one click? Freakeao 9 1,601 08-04-2013 09:48 PM
Last Post: Freakeao
  how to aggregate different sources into 1 wall ? djhifi 21 2,349 04-17-2013 03:08 PM
Last Post: djhifi
  [YAMJ] empty Audio/Video channels added to xml files of existings tv-shows Boba Fett 6 1,983 04-16-2013 05:34 PM
Last Post: mattty_d2002
  Any way to remove the file/video/audio attributes from detail page? dtowndave 1 946 03-30-2013 11:09 PM
Last Post: wgstarks

Forum Jump: