Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
Windows 7 fixes for SMB network problems
06-09-2010, 04:36 AM
Post: #16
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(04-09-2010 12:12 AM)PAUL7331 Wrote:  Guys, I can see al folders BUT files look like they are about to play, and then hang for like 2-mins and then say 'can not play'.... they worked fine with XP! Any ideas? Im using a-110 with windows 7 64bit.

Have you tried to make sure that you have assigned a same workgroup name to your A-110? Make sure all network devices have the same workgroup name as on your PC.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-09-2010, 04:46 AM
Post: #17
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
also make sure you set the network type to home and not work or public
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
09-03-2010, 04:03 AM (This post was last modified: 09-03-2010 04:05 AM by Caelen.)
Post: #18
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
I had issues with the popcorn not being able to access shares on a win 7 pc after it had been running for about a day. After a reboot of the pc all worked ok again for another 24 hours or so.
The solution was to disable smb2 in the windows registry, since then I havent lost a share even with the pc running constantly for weeks.
This tip was found on this forum somewhere, but I thought I'd add it here so all tips were in one thread.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
09-04-2010, 10:09 PM
Post: #19
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(09-03-2010 04:03 AM)Caelen Wrote:  I had issues with the popcorn not being able to access shares on a win 7 pc after it had been running for about a day. After a reboot of the pc all worked ok again for another 24 hours or so.
The solution was to disable smb2 in the windows registry, since then I havent lost a share even with the pc running constantly for weeks.
This tip was found on this forum somewhere, but I thought I'd add it here so all tips were in one thread.

Thanks for adding to the list but could you go into more detail about how to disable smb2 in the windows registry. Some people may not know the procedures and may need step-by-step directions.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-10-2011, 05:31 AM
Post: #20
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
Slightly off topic but related. Ever since I've had my C200 whenever I boot up my PC running Windows 7 32 bit I have had a message could not connect all networks etc. Click on the window and up would come log in for the C200, type 1234 and all was well. I had ticked remember box but to no avail. Then this morning when I turned on my computer no message and the C200 was connected. I really hate it when this happen like this for apparently no reason or intervention on my part but I'm happy that it works now!

I'm still running the May firmware and am quite happy with it for what I need and the internal disk is mapped as drive Z to my PC. Interesting on another PC on the network running Xp SP3 still needs to be logged on...

On my Beyonwiz PVR although it finds the C200 when I try to access it it says guest access denied.

Popcorn Hour C200 HDMI
BeyonWiz DP-P1 PVR + LiDiC
Component Video 1080i
Samsung LA40R7 LCD TV
SONY STR-DA1000ES amplifier
Windows 7 -- MAC G4
http://www.openwiz.org/wiki/ProjectX
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-17-2011, 12:50 AM
Post: #21
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(01-10-2011 05:31 AM)Netmask Wrote:  Slightly off topic but related. Ever since I've had my C200 whenever I boot up my PC running Windows 7 32 bit I have had a message could not connect all networks etc. Click on the window and up would come log in for the C200, type 1234 and all was well. I had ticked remember box but to no avail. Then this morning when I turned on my computer no message and the C200 was connected. I really hate it when this happen like this for apparently no reason or intervention on my part but I'm happy that it works now!

I'm still running the May firmware and am quite happy with it for what I need and the internal disk is mapped as drive Z to my PC. Interesting on another PC on the network running Xp SP3 still needs to be logged on...

On my Beyonwiz PVR although it finds the C200 when I try to access it it says guest access denied.

The problem you describe with "Windows 7" not remembering the password you enabled it to remember I have also had with "Windows XP Pro SP3". Now on "Windows 7 Home Premium" it always remembers the password with no problems. I also have "Windows Vista" and it does not remember the password either. This is an odd problem which I have found no solution. I know of others who have had that same problem with "Windows XP", and "Windows Vista Premium".
So, I guess we will just have to live with the strange behavior of Windows.

____________________
HP Pavilion Elite m9357c - AMD Phenom 9550 Quad Core 2.2GHz, 6GB DDR2, 750GB SATA 3G, 2-DVD-RW DL Lightscribe, 15-in-1 Media Reader, TV Tuner, Windows 7 Premium 64-bit -> 2 Western Digital MyBook Essential 1TB USB 2.0 External HD -> Netgear WNR854T Wireless N Router - 300Mbps, 802.11n, 10/100/1000 Mbps 4-Ports -> (2) Popcorn Hour-A110 with Western Digital 320GB HD -> My Lil Movie Jukebox revision 6 -> Sylvania LC320SLX 32-inch HDTV
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-17-2011, 01:16 AM (This post was last modified: 01-17-2011 01:18 AM by Netmask.)
Post: #22
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(01-17-2011 12:50 AM)Casuall Wrote:  snip
The problem you describe with "Windows 7" not remembering the password you enabled it to remember I have also had

A follow up - prior to Windows "fixing" itself my mapping was like this
Z:\\192.168.0.198\share
it is now (with no intervention on my part
Z :\\PCH-C200\share

And in windows explorer
(disc icon) share(\\PCH-C200) Z:

!!!!!

Popcorn Hour C200 HDMI
BeyonWiz DP-P1 PVR + LiDiC
Component Video 1080i
Samsung LA40R7 LCD TV
SONY STR-DA1000ES amplifier
Windows 7 -- MAC G4
http://www.openwiz.org/wiki/ProjectX
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-18-2011, 09:50 AM
Post: #23
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
Now change your icons for the actual icons of the NMT:-
http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...ped_Shares
You can now simply right-click>Send-to>Z on any file aswell when in explorer, i find this easy.

If you want to call the C200 something different than PCH-C200 you need to go to Setup>NMT Applications. There you will see the name and workgroup that the C200 is using.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-11-2011, 12:19 PM (This post was last modified: 02-11-2011 12:25 PM by Rimwar.)
Post: #24
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
Ok despite this thread a little side tracked..... getting back on topic..... i have an issue.

Windows 7 x64 C200 PH.

Cant get the Shares on my windows machine to update (refresh).

ie: have them initially shared fine.

When a DownLoad finishes it adds the new file to the Shared directory on Windows 7

PH cant see the new files. Still sees all the existing files. But none of the newly downloaded ones. WTF?

Have tried everything listed in this thread. Any ideas???

Desperate.

Would rather not have to roll back to Vista x64 which worked flawlessly......
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-13-2011, 07:34 AM
Post: #25
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
You're probably using the "Share With" rather than the Sharing under the properties of the folder area. I have had many issues on various different sharing needs using this option. I would redo the share and make sure you select properties from the initial menu then select the sharing tab then advanced and then enable sharing from there. The key here is to use advanced sharing rather than basic sharing, you'll have less issues doing it this way.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-03-2011, 03:24 AM (This post was last modified: 08-03-2011 03:25 AM by fuhoser.)
Post: #26
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
I've been messing with this thing for weeks now to no avail. I have windows 7 professional (x64) and a pch a210. My pc is connected to my network over wifi and my pch is wired to my router. I was able to transfer files via FTP but I have never been able to get the samba share to allow me to map the network drive on my pc. I am not interested and streaming from my pc, only transferring files from it to the pch. Now the filezilla app will only transfer part of my nmj database file.
I have tried all the local security policy changes and have also made the adavanced sharing changes suggested with no fix. I have the nmt apps for ftp and smb installed and running. Any other ideas? Could it be a router issue? I can see the pch in my network and sharing center, but it says it cannot be added to the tree.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-06-2013, 09:46 PM
Post: #27
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
Bumping this old thread as im having these exact issues. I cannot get Windows 7 to even see my hard drives on the NMT. One is the internal drive, another is an HDD connected via usb.

Please helpHuh
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-07-2013, 07:35 AM
Post: #28
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(11-06-2013 09:46 PM)Garcks Wrote:  Bumping this old thread as im having these exact issues. I cannot get Windows 7 to even see my hard drives on the NMT. One is the internal drive, another is an HDD connected via usb.

Please helpHuh

SMB service started on the NMT?
WORKGROUP found in NETWORK on the windows file explorer?
Windows setup for networking?


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-07-2013, 10:31 AM
Post: #29
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
(11-07-2013 07:35 AM)Willem53 Wrote:  
(11-06-2013 09:46 PM)Garcks Wrote:  Bumping this old thread as im having these exact issues. I cannot get Windows 7 to even see my hard drives on the NMT. One is the internal drive, another is an HDD connected via usb.

Please helpHuh

SMB service started on the NMT?
WORKGROUP found in NETWORK on the windows file explorer?
Windows setup for networking?

Hi - yes, SMB service started on the NMT. Indeed, if I start MyiHome and other apps, they show up in Network immediately. I just cant get to see my NMT through windows via Samba, and therefore cant see my internal hard drive (or any drives attached via USB).

I found some old threads on this, with fixes such as deleting Windows Live Assistant and have tried the odd fix that I found to no avail.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-07-2013, 06:14 PM (This post was last modified: 11-07-2013 06:15 PM by Willem53.)
Post: #30
RE: Windows 7 fixes for SMB network problems
your issue is in the windows setup.
your windows is not accepting the NMT as another windows PC with a shared disk... this is your configuration...nothing needs to be "fixed" just setup correctly... read the WiKi and this thread.


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


[-]
Quick Reply
Message
Type your reply to this message here.



Smilies
:) ;) :cool: :D
:P :rolleyes: :shy: :(
:lightbulb: :angry: :-/ (A)
:heart: :dodgy: :blush: :huh:
:my: :sleepy: :exclamation: :S
[get more]

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Lightbulb Windows 8 or 8.1, SMB shares and junctions Zyphrax 3 5,800 11-06-2013 03:17 PM
Last Post: sanctrum
  How to have "Search in IMDB" in your right click context menu in Windows CyberClaw 8 11,325 06-26-2013 05:03 PM
Last Post: dux2
  HOWTO: Windows 7 ext2/3 support - update? Minok 6 12,142 12-25-2011 09:37 PM
Last Post: newmediawhisperer
  How To: NFS using Microsoft Windows Services for UNIX chris57 113 198,721 02-19-2011 09:00 PM
Last Post: dbone1026
  HOWTO: Mount NMT share on Windows Mobile mkkm 0 3,320 12-25-2010 02:53 PM
Last Post: mkkm
  HOWTO: Windows 7 ext2/3 support [USB-Slave] DeliriumNL 35 209,399 02-21-2010 12:57 AM
Last Post: maxyvan98
  [Video Tutorial] How to map network drive in Windows Vista AlexNC 30 37,947 02-06-2010 06:41 AM
Last Post: jamesroy
  Setup Windows 2008 NFS for Streaming with A-100 - Guide nkarnold 16 32,867 12-21-2009 09:02 AM
Last Post: chris57
  controlling popcorn from windows Frater 15 31,158 01-05-2009 09:43 PM
Last Post: wsoderberg

Forum Jump: