Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Poll: Would you like to have MPD for C200/A200/A210?
Yes I would like to have
No I don't
[Show Results]
Note: This is a public poll, other users will be able to see what you voted for.
Post Reply 
[100/200/300/400] Music Player Daemon (MPD) - v0.18.5 - Updated on 10th Dec 2013 - CSI
06-03-2011, 07:48 PM (This post was last modified: 06-03-2011 07:52 PM by Ericvw.)
Post: #256
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Hi all,

I hope someone can help me because this is driving me crazy. The past week I have been trying to get MPD to work on my A200. It installs fine (via i-pkg). When i look at the install-dir I see that de database is created so it is started. All looks fine when I try to play a song (I use Gnome 0.20). The progress bar moves but I hear nothing. No sound at all.

I have uncommented the log info in de configfile and after restart it say's somewhere:

Quote:Jun 03 19:17 : config: option 'mount' on line 190 was not recognized

The config file is the default config file. Around Line 190 the logfile is:

Code:
audio_output {    
    type        "httpd"    
    name        "My HTTP Stream"    
    encoder        "flac"        # optional, vorbis or lame    
#    encoder        "wave"        # optional, vorbis or lame    
    port        "8669"    
    compression        "3"            # OK!!!!!!    
#    compression        "0"            # 0-8    
#    quality        "0"            # do not define if bitrate is defined    
#    bitrate        "320"            # do not define if quality is defined  
    mount         "/mpd.flac"  
#    mount         "/mpd.wav"  
    commandstart    "ifconfig eth0:66 192.168.10.11 netmask 255.255.255.0 up;route add -net 192.168.10.0 netmask 255.255.255.0 eth0:66;echo 'GET /playback?arg0=start_aod&arg1=MPDStream&arg2=http://192.168.10.11:8669/mpd.flac&nop=nop' | telnet 127.0.0.1 8008"
    commandstop    "echo 'GET /playback?arg0=stop_aod&nop=nop' | telnet 127.0.0.1 8008; ifconfig eth0:66 down"
}

When I play a song it say's in the logfile:

Code:
Jun 03 19:17 : mad: detected LAME version 3.98 ("LAME3.98r")
Jun 03 19:17 : mad: LAME peak found: 0.000000
Jun 03 19:17 : mad: LAME track gain found: -7.700000
Jun 03 19:17 : mad: encoder delay is 576, encoder padding is 633
Jun 03 19:17 : decoder: audio_format=44100:24:2, seekable=false
Jun 03 19:17 : output: opened plugin=httpd name="My HTTP Stream" audio_format=44100:24:2
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "status"
Jun 03 19:17 : client: [0] command returned 0
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "idle"
Jun 03 19:17 : client: [0] command returned 1
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "playlistid "1""
Jun 03 19:17 : client: [0] command returned 0
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "plchangesposid "3""
Jun 03 19:17 : client: [0] command returned 0
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "find album "Captain Freak (instrumental)""
Jun 03 19:17 : client: [0] process command "status"
Jun 03 19:17 : client: [0] command returned 0
Jun 03 19:17 : httpd_output: malformed request line from client

The malformed request is probably because it cannot find the mpd.flac-file. The commandstart-command in the config file is executed when i play a song. Via telnet I see the extra virtual network card (eth0:66) is created and when I stop playing the song it is removed again.

I've tried different clients but they showed the same output in de logfile (and no sound).

I've tried to comment the 'mount' command but that did not help.

I have tried everything I can think of. Can someone please help me to solve this. MPD looks so promising.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-04-2011, 12:06 PM (This post was last modified: 06-04-2011 12:06 PM by Grael.)
Post: #257
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Is it with the very last A200 firmware?

Because this one is different from the last C200 firmware I have, could be related...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-04-2011, 06:20 PM
Post: #258
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
(06-04-2011 12:06 PM)Grael Wrote:  Is it with the very last A200 firmware?

Because this one is different from the last C200 firmware I have, could be related...

Yes, I updated my a200 a couple of days ago.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 10:27 AM
Post: #259
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Hallo,
if i open ipkg via the webgui then I don't see any packages that i can download.
How can I solve this problem, I am a NewbieTongue

Thanks
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 11:30 AM (This post was last modified: 06-10-2011 02:30 PM by Grael.)
Post: #260
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
You need to resynch ipkg.

At the top of the page, chose
"synch packages" => yes
"type" => NONE
nothing in "filter"

Then click on "submit query"
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 02:02 PM
Post: #261
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
oke now I have installed Busybox MPD and MPC but i still can't connect to minion.
How do I solve this?

Thanks
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 02:49 PM
Post: #262
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
You should try first with gmpc,
follow instructions here :
http://www.networkedmediatank.com/showth...#pid484789
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 03:17 PM
Post: #263
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Yes it Connecte with gnome but after I played A while and watched a movie i got a Error15 timeout in gnome and it doesn't connect
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-10-2011, 04:25 PM (This post was last modified: 06-10-2011 04:26 PM by Grael.)
Post: #264
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Trying to figure out your scenario...

So, it works ok with GMPC.
Then if you play a movie on the PCH, then try to reconnect to MPD with GMPC, this time it won't work.

Is it what's happening to you?

(you already have tried a reboot on the PCH I presume)
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-28-2011, 04:15 PM
Post: #265
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Greetings All,

First, thanks to everyone who has worked to develop MPD for c200. Grael’s clear and concise instructions (http://www.networkedmediatank.com/showth...1&page=14) were instrumental. I have it up and running and I am very happy.

I am wondering if anyone knows if anything can be done to enable volume control from MPD clients. I used to use this convenient feature when running MPD on my A-110, but it seems to be broken for the c200 (have tried Minion for firefox client, and also MPoD client for ipad). I have not run across any other posts about this issue. Not a huge problem, but I would like to get it working if there is a simple fix.

Thanks in advance.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-31-2011, 07:07 PM
Post: #266
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
I noticed in iPKG that there was a mpd 0.16.2-5 listed. I don't remember seeing any note about a change over the 2-4 version. Did I miss the post somewhere on what this change addresses?

A-300 via HDMI to a Denon AVR 3311Ci. Samsung 46B750 TV.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
09-01-2011, 03:34 AM
Post: #267
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
0.16.2-5 is just a repack to fix the lib names.

Sriram
C200/A400/RPi - Onkyo HT-S3400 - LG 47LV3730

oPKG Available Packages and Info:
400 Series - 200/300 Series - 100 Series
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
09-01-2011, 07:41 PM (This post was last modified: 09-01-2011 08:49 PM by idbirch.)
Post: #268
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
I've only just dicovered this and have been trying to get it working for the past 2 hours, hopefully someone can point out where I've messed up. I installed iPkg then busybox, rebooted then installed mpd. I added the path to my network share in the config file but after restarting the PCH again, nothing seemed ot be happening.

I used Putty to connect to the PCH and tried the -stop and -start commands - upon trying to start I'm getting:

"Starting Music Player Daemon: Failed to bind to '[::]:6600': Failed to create socket: Address family not supported by protocol"

Edit: After reading all the threads on MPD in full, someone gave a useful hint about using the killall -9 mpd command which solved the binding problem, the only problem now is MPD seems to do absolutely nothing once it's started. No log file is created at all, the database file remains untouched yet there are no errors when using the -start command. Anyone have any ideas?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
09-05-2011, 08:59 AM
Post: #269
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Does anybody have any ideas on this? I've uninstalled it, deleted the old files and reinstalled from iPkg and am still getting the same behaviour. I don't get any complaints when starting it via Telnet, the config file is set to use my network share ("/opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/PCH/Music") yet nothing happens. The log file doesn't even get created.

I'm at a complete loss, can anyone please help? I'm running NMT Apps off USB on an A-200 if that's relevant.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
10-08-2011, 03:20 PM
Post: #270
RE: [Apps] Music Player Daemon (MPD) C200/A200
Back here... Sorry for the lack of support recently.

(08-28-2011 04:15 PM)mpatry Wrote:  I am wondering if anyone knows if anything can be done to enable volume control from MPD clients.
I just figured out that adding the following line in mpd.conf allow volume control...
Code:
mixer_type            "software"


(09-05-2011 08:59 AM)idbirch Wrote:  I'm at a complete loss, can anyone please help? I'm running NMT Apps off USB on an A-200 if that's relevant.
It may be related. Every path declared in mpd.conf link to /share/Apps/local/etc/mpd/
If the real path is different, you need to modify all of them accordingly.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
[+] 1 user says Thank You to Grael for this post
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [100/200/300/400] Can anyone give me the file of multicast IPTV Player (FlashLite) fareign 8 2,456 04-10-2014 09:11 PM
Last Post: Kir
  [400] oPKG v0.2.0 - Updated on 30th Jan 2014 - CSI vaidyasr 236 31,932 04-09-2014 09:02 PM
Last Post: Adelscott
  [200/300] oPKG v0.2.0 - Updated on 30th Jan 2014 - CSI vaidyasr 505 237,993 04-03-2014 12:34 AM
Last Post: vaidyasr
  [100/200/300/400] Community Software Installer 2.7.4.0 ** UPDATED MAR 18th 2013** jhmiller 506 123,162 03-28-2014 11:40 PM
Last Post: Bogey
  [100/200/300/400] aMule v2.3.1 - Updated 7th Oct 2010 - CSI vaidyasr 149 53,984 02-14-2014 06:11 AM
Last Post: drh104
  [200] Audio player TReneR 1 464 02-06-2014 09:28 AM
Last Post: TReneR
Star [100/200/300/400] Download Manager v3.2 Released - Updated 10th Apr 2009 - CSI vaidyasr 1,701 707,582 01-19-2014 06:47 PM
Last Post: calbo
  [200/300/400] MKVTools v1.1.1 - Updated 27th Feb 2010 - CSI vaidyasr 46 19,061 01-04-2014 06:27 PM
Last Post: pencitku
  [200] [Apps] NMT CSI IPTV Player romanr 46 22,613 12-22-2013 05:34 PM
Last Post: darvenas
  [100/200/300/400] Busybox v1.22.1 - Updated on 31st Jan 2014 - CSI vaidyasr 0 788 11-23-2013 07:05 AM
Last Post: vaidyasr

Forum Jump: