Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
MKV Audio Issue - Echo effect
03-30-2010, 12:11 PM
Post: #1
MKV Audio Issue - Echo effect
I'm using a surround sound system and a PCH C-200 with the HDMI going through my receiver to my TV.

For a few MKVs the audio sounds like I'm in an echo chamber and I have to turn the volume all the way up in order to be able to hear what is being said. Under settings I've alternated the output from stereo to 5.1 and back again, but it doesn't make any difference.

I've tried searching the forums to no avail. Any suggestions? Thanks!
Find all posts by this user
03-30-2010, 12:15 PM (This post was last modified: 03-30-2010 12:17 PM by spawn.)
Post: #2
RE: MKV Audio Issue - Echo effect
Turn the volume down on the TV (or the surround system)
The echo you are hearing are because you have audio both on the TV and the Surround system at the same time, and these are not in synch giving you an echo effect

Living room: C200/A200/A100 HDMI to Pioneer KURO KRP-500A plasma / Denon AVR 3808 / KEF 5005.2 / B&W DM685
Kids room: C200/A110 HDMI to Panasonic 42PZ85, Optical to Logitech Z5500.


PLEASE READ THE WIKI
Find all posts by this user
03-30-2010, 12:56 PM
Post: #3
RE: MKV Audio Issue - Echo effect
(03-30-2010 12:15 PM)spawn Wrote:  Turn the volume down on the TV (or the surround system)
The echo you are hearing are because you have audio both on the TV and the Surround system at the same time, and these are not in synch giving you an echo effect

That was my first thought as well. Audio on the TV is off, but the effect is similar.
Find all posts by this user
03-30-2010, 03:33 PM
Post: #4
RE: MKV Audio Issue - Echo effect
ok good - so you only have audio on the surround receiver now.

Could you post a media info report of one of the files that give the echo effect ?
It sounds like it could be some issue with decoding/downmixing or some handling of non DD/DTS audio tracks which are send as PCM

Living room: C200/A200/A100 HDMI to Pioneer KURO KRP-500A plasma / Denon AVR 3808 / KEF 5005.2 / B&W DM685
Kids room: C200/A110 HDMI to Panasonic 42PZ85, Optical to Logitech Z5500.


PLEASE READ THE WIKI
Find all posts by this user
03-30-2010, 04:36 PM
Post: #5
RE: MKV Audio Issue - Echo effect
I have had the same on a few Dvd isos, but i don't think it is the C-200 i think it is something in the .iso Undecided

Samsung UE55D7005
Marantz SR7005 7:1 Proson 7:1 Speaker
A-400 Hitachi 1 Tb 2.5"

A-400 Set to 1080p, Auto Frame=Pal/Ntsc 24, Fit to Screen, 16:9
Hdmi Audio On, Surround 7:1, All Passthrue
Net=100/1000 Netgear WNDR3700 Router

A-400 to Reciever=Hdmi and Coax
Find all posts by this user
03-30-2010, 04:52 PM
Post: #6
RE: MKV Audio Issue - Echo effect
Yeah thats very odd I have never had an issue like that and have played several hundred or thousand mkv's through my C-200 already.

The Man Cave My Library
Yamaha RX-V663, C-200, EMP, Mordaunt Short 506's, HSU VTF2 MK3
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Problem with hi res audio files videofreak64 15 997 04-11-2014 09:07 PM
Last Post: hiendas
  Could someone make such a firmware to popcorn A-200 (audio sync without limit) Przemas 1 568 02-28-2014 08:23 PM
Last Post: szkzsolt
  Passthrough Audio out of Sync? blackcows 3 442 01-03-2014 02:48 PM
Last Post: Bazrah
  c-200 and audio questions vadergr 5 1,819 12-13-2013 10:56 AM
Last Post: esdxx
  [Audio] [C-200] Which Audio Settings For HDMI Audio? vaughn 6 1,038 12-02-2013 01:42 PM
Last Post: jclcm
  HDMI Audio on Both HDMI1 and HDMI2 BigYin 0 793 07-28-2013 11:05 AM
Last Post: BigYin
  [Audio] Stream flac from synology to PCH with Audio Station LuukNL 5 3,349 06-12-2013 10:49 AM
Last Post: LuukNL
  [Audio] External audio track c-200 dartis92 0 1,089 04-26-2013 06:54 PM
Last Post: dartis92
  No audio at *all* from my C-200 monkeybutt 0 949 02-09-2013 01:38 AM
Last Post: monkeybutt
  No HDMI audio magic_man185 0 1,161 11-28-2012 03:39 PM
Last Post: magic_man185

Forum Jump: