Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Poll: Should the popcorn have a option to switch resolution output based on source input
Yes
No
Don't Care
[Show Results]
Note: This is a public poll, other users will be able to see what you voted for.
Post Reply 
[Feature] [Feature Req] VOTE IN THE POLL!! Option to disable Popcorn Upscaling - let your TV/AVR upscale
08-03-2010, 03:40 PM
Post: #31
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1.

The scaler/converter in my onkyo 606 is noticeable better than the one in the PCH.

C-200 || YAMJ || AEON || Lowlist 75%
Acer Aspire EasyStore WHS [(1) 1TB WD Green(sys), (2) 1.5TB Samsung Spinpoint(data), (1) 2TB WD Green (data)]
Vivitek H1080FD || 110" DIY BOC screen || Onkyo HT-S6100 || Logitech Harmony 1100 || (2) Netgear GS-605
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-03-2010, 09:32 PM
Post: #32
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
Me too please
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-04-2010, 08:55 AM (This post was last modified: 08-04-2010 09:17 AM by nicob.)
Post: #33
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
Syabas are not happy with their current upscaling:
(08-02-2010 05:19 AM)chris57 Wrote:  There's a bug report in Mantis, Syabas internal bug tracking setup, about the quality of the upscaling.
See http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=40344

So they know the quality is not what it is suppose to be. More the reason to keep this thread running.... VOTE!

(08-03-2010 02:55 PM)Dave_D Wrote:  This feature request is off to a good start but we need more convince more owners people to chime in and shed more information.

If even chris starts referring Cool
(08-02-2010 05:19 AM)chris57 Wrote:  No but there's a feature request for it:-
http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=42667

Feature request for the A200/C200:Option to disable Popcorn Upscaling - let your TV/AVR upscale
We need your VOTE!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-05-2010, 07:24 AM
Post: #34
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1.

I signed up to this forum just to be able to vote for this feature. It's one of the last features for me that is still missing.
I own a DVDO iScan Duo scaler.

Please vote for VIDEO DIRECT support for the C200 here
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-05-2010, 09:09 AM (This post was last modified: 08-05-2010 09:10 AM by constant17.)
Post: #35
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1 for this features !
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-05-2010, 09:31 AM
Post: #36
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1 also.
I used to feel a bit alone claiming about the video upscale quality of the A200 before reading this thread.
I'm about to buy a DVDo and this function 'Direct Source' will be welcomed.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-08-2010, 04:04 PM
Post: #37
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
A big +1 from me.

This is something we shouldn't even need to be building support for.

Thoughts on Syabas support? Share them here
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-08-2010, 04:18 PM
Post: #38
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
(08-08-2010 04:04 PM)plm Wrote:  A big +1 from me.

This is something we shouldn't even need to be building support for.

This feature isn't the advertised specs.

Hence it's a request not a bugfix.

A200 connected to 32" Samsung UA32C5000
C200 connected to Denon 1610 AVR and 42" LG 42LH50YR
Encore ENHGS-500 5 port Gigabit switch.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 09:36 AM
Post: #39
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
(08-08-2010 04:18 PM)Dave_D Wrote:  This feature isn't the advertised specs.

Hence it's a request not a bugfix.

I don't think anyone suggested that it was a bug fix.

It's a feature many people would find useful (see above) and would appeal to potential users who really care about picture quality.

Video direct/Source direct is a feature present on high quality AV kit (Oppo etc.) and should really be there on a "premium" media streamer like the C200.

Please vote for VIDEO DIRECT support for the C200 here
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 02:38 PM
Post: #40
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1 for me.

Popcorn Hour C-200/Blu-ray/Internal 250GB HDD with Apps
Popcorn Hour A-200/Rear External 16GB USB with Apps
Apple TV 2 x 2/XBMC
MacBook Pro 10.6.5 - 29TB
Sickbeard - Couchpotato - YAMJ - TOMY - SabishGT
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 02:54 PM
Post: #41
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1 for me too

Popcorn A-200
TV: Panasonic TH 42PV700
Receiver: Onkyo TX-SR508
Home Theatre: KEF 2005.2 (7.1)
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 03:05 PM
Post: #42
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
Just asking:

Which resolution should a file of 640x480 in 1:2.21 aspect ratio be output as?

Or an 853x480 file?

Keld R. Hansen
PopCorn MKV AudioConverter: Tutorial FAQ
YAMJ Poster Maker
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 03:20 PM
Post: #43
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
+1 for me.

Although I do not need the feature at the moment I want to be able to use it in the (undefined) future when I buy a new AVR Smile
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 03:40 PM (This post was last modified: 08-09-2010 04:51 PM by nicob.)
Post: #44
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
(08-09-2010 03:05 PM)HeartWare Wrote:  Just asking:

Which resolution should a file of 640x480 in 1:2.21 aspect ratio be output as?

Or an 853x480 file?

easy.. those are just default 480p resolutions... well within the hdmi specs.... only the aspectratio changes... the first is 4:3 the second is 16:9

to be more specific: if the encoder decided to use a 4:3 resolution for an 1:2.21 video, he was ok with the very(!) black bars... if the viewer doesn't like that it can use a zoom function on any of the devices in the chain (tv, scaler or receiver)
I think you can't ask from syabas to fix faulty encoded videos (by implementing black bar detection)

Feature request for the A200/C200:Option to disable Popcorn Upscaling - let your TV/AVR upscale
We need your VOTE!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
08-09-2010, 03:42 PM
Post: #45
RE: [Feature Req] Switch resolution output based on source input (VIDEO DIRECT mode)
(08-09-2010 03:05 PM)HeartWare Wrote:  Just asking:

Which resolution should a file of 640x480 in 1:2.21 aspect ratio be output as?

Or an 853x480 file?

I would just be happy with all the video standard resolutions to be available via video direct mode.

Popcorn Hour C-200/Blu-ray/Internal 250GB HDD with Apps
Popcorn Hour A-200/Rear External 16GB USB with Apps
Apple TV 2 x 2/XBMC
MacBook Pro 10.6.5 - 29TB
Sickbeard - Couchpotato - YAMJ - TOMY - SabishGT
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Bug] Popcorn Hour A-210 network problem... gizmo69 24 14,687 01-20-2014 03:38 AM
Last Post: mendes9
  [Feature] Feature Request, Sleep timer rokkz 45 12,455 05-21-2013 08:52 PM
Last Post: Jonasutti
  DVD-video upscaling to 1080p (SOLVED) Nemesh 1 1,327 05-15-2013 04:01 PM
Last Post: Nemesh
Sad [Bug] Popcorn a210 dead? hera3000 5 1,439 01-31-2013 11:32 PM
Last Post: floydo
  [Feature] [PCH-A210] [Please vote!] Play 3D videos on 2D TVs baloghp90 0 933 12-28-2012 09:14 AM
Last Post: baloghp90
  [Bug] A-210 Mute option is forever? TheHunter 1 811 12-12-2012 08:57 AM
Last Post: halfelite
  [Feature] Jukebox Sort by Date Added (i.e. file date) option davidfi01 1 1,075 10-22-2012 11:27 PM
Last Post: accident
  [Bug] C200 stuck on "Popcorn hour loading"? ttb 45 26,501 09-11-2012 12:14 PM
Last Post: byhades
  [Feature] Additional html attribute to disable HTTP HEAD & Range requests for VOD romanr 11 3,039 07-18-2012 03:33 PM
Last Post: gfb107
  [Bug] Video Zoom Feature pksmith74 1 956 05-31-2012 01:40 AM
Last Post: pksmith74

Forum Jump: