Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
[C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
09-21-2010, 12:33 PM (This post was last modified: 09-21-2010 12:35 PM by partyfart.)
Post: #931
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 12:24 PM)vladaudio Wrote:  Here's my AV settings.
http://img59.imageshack.us/f/dsci4317.jpg/
How do i know if i can set everything to RAW? When to choose between RAW and Analog?
(09-21-2010 12:25 PM)Theetjuh Wrote:  You have had this issue with the sound with previous firmwares aswell ?
So to say ... does the sound issue disappear when you use May firmware ?

Since i still run with latest A-200 firmware ... i got no problems at all.
Guess i had these sound problems with every firmware. Just got used to switching channels on my reciever Sad

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 12:37 PM (This post was last modified: 09-21-2010 12:40 PM by vladaudio.)
Post: #932
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 12:32 PM)Willem53 Wrote:  AAC and WMA as RAW wont work on our Onkyo..

well it works cause the Onkyo communicates back it does not do AAC and WMA and the C200 fall back to PCM...

setting it to PCM is the correct way to do it..
You are right. Thank you.
Learning from this forum does wonders to my PCH.

PCH-C200(Oct.2009,2.5"350GB internal HDD, no BD player)>HDMIv1.3>OnkyoTX-SR507>HDMIv1.3>Samsung LE37B650.10x1TB HDD's used in front tray. Harmony ONE. One dead PSU.
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:02 PM (This post was last modified: 09-21-2010 01:06 PM by keyser.)
Post: #933
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
finally found some time to post my thoughts about this new firmware.

so, downloaded, turned off every nmt apps, put it on an USB stick, and did the upgrade -> no problem at all

- every bluray I tried plays fine (even "Avatar" and "Up", which weren't before and were crashing the whole unit). the only thing is I had to put "simple BD navigation" in the settings tab (and no problem decoding DTS MA and the other one with my Yamaha) Big Grin
- now that I'm able to watch my Blurays, I've also noticed that the navigation is slooooooowwwwwwwww. I explain with one example : when accessing the menu on "2012", there are different tabs (play movie, configuration, bonus, etc...). when selected one of those items, it is supposed to move and open a new tab, and it's incredibily slow. on my other bluray player (PS3 slim for info), it's fast and instant
- another problem with the menu (but on both DVD and Bluray) : I'm from belgium, and my language is french, so I configured my C-200 in french. but when the disc starts, it always goes to the english version of the menu, except when I have to choose the language at the very beginning...
- ASS subtitles embedded inside the mkv files are working, finally (tried it myself with remuxing everything using mkvtoolnix)
- some problems with full DVD ISO files (including menus, made myself, downloaded, etc...). playing fine. switching to another one, and the screen remains black. the unit is not crashed 'cause I just have to push stop on the remote to go back to the GUI. looks like sometimes, the menu is there (I can highlight the different topics), but the screen remains black. and if I choose play movie, nothing happens. strange... never have this before... tried clear cache, everything, but always there...
- problem with the volume on the remote. if I try to up and down the sound from the remote, nothing happens. just keeping the same sound volume. this happens with every kind of video files (ISO, Bluray, mkv, avi, wmv, etc...). this essentially happens when playing files thru USB. but this can also happen when playing from the Kingston SSD
- some minor changes in the french translation of the menu (I already talked about them before), and it is much appreciated Smile
- and I didn't understand this final one : I installed the MN-200 wifi module, and the MAC address changed after the upgrade ??? had to change my wifi router with the new MAC to get access to the web services again.

I'm not in a hurry for the new rich GUI, so for me, you can keep on developping the firmware and fix everything. and no, there's no way I complain about this amazing piece of hardware : I JUST LOVE MY C-200 !!!

C-200 - Verbatim Store'n'Go Netbook USB 8 Go internal USB for NMT Apps - HBR-200 SATA1 - Optiarc BC-5640H SATA2
HDMI to Yamaha RX-V465 -> HDMI to Sony KDL-32EX600
3x ReadyNAS NV+ 4x2To Raid5
1x ReadyNAS Ultra 4 4x3To Raid5
Homemade OpenMediaVault NAS (Atom D525) with 6x2To Raid5
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:18 PM
Post: #934
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
I have a C200 and everything was working ok with streaming movies, music and pictures from my computer to my tv via the c200. I have my c200 connected via HDMI to the LCD tv and optical cable to the amplifier/receiver which has always worked perfectly prior to installing this firmware update. Everything still works fine with movie streaming however now when I stream mp3 music through the media player all the sound is crackly. You can still listen to the songs but with a static sounding crackle in the background. I don't get this with the movies - movie audio is still perfect. None of the connections have changed, it's only started happening since the c200 was updated with this firmware. Does anyone else have this problem? I also have an original xbox and tried streaming the same music through the xbox and it worked perfectly. It's just the c200 that has this issue. Can anyone help me with how to fix this and in laymen terms? HuhAngry
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:22 PM
Post: #935
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
C200 volume on zero?


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:25 PM
Post: #936
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
Nobody got a suggestion to my 'How do i know if i can set everything to RAW? When to choose between RAW and Analog?' questions?

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:28 PM
Post: #937
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 01:25 PM)partyfart Wrote:  Nobody got a suggestion to my 'How do i know if i can set everything to RAW? When to choose between RAW and Analog?' questions?
You got it correct.
Our AVR doesn't understand AAC or WMA Pro.

┌ Popcorn Hour A-200 (Fanless Case by Moovika)
├ Sony HTD-780SF miniset (STR-KS1300 AVR)
├ Sony Bravia KDL-40W5500 (FW 1.741EA)
├ Synology DiskStation 207+ (RAID1 2x1TB)
├ Synology DiskStation 410j (RAID5 4x1,5TB)
└ Popcorn Hour A-110 (connected to SD screen)
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:32 PM
Post: #938
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 01:28 PM)Theetjuh Wrote:  You got it correct.
Our AVR doesn't understand AAC or WMA Pro.
Ah, perfect.

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:36 PM
Post: #939
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
My Camera videos started to play on my C-200 .

Good update Big Grin

PopcornHour C-200, Xbox360 Elite, Nintendo Wii, LG 903 TA..
Find all posts by this user
09-21-2010, 01:50 PM
Post: #940
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 01:36 PM)deha Wrote:  My Camera videos started to play on my C-200 .

Good update Big Grin
With what extension? Share the info please. Didn't they play before?

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 06:07 PM (This post was last modified: 09-21-2010 06:08 PM by partyfart.)
Post: #941
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
Just checked my audio settings, seems to be changed in this beta. The surround settings are gone. Huh
My new settings are:
http://yfrog.com/9dx4gqj
Can Theetjuh or Willem confirm that they are right for my setup? Thx Big Grin

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 06:10 PM
Post: #942
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
Hi there

I'm having issues with the recent firmware upgrade.
First of all, I wanted to upgrade primarily because of the "header compression issue" where newest blurays do not have pictures or sound on PCH even though they do fine on my pc.

The update didn't solve the issue! But strangely, even though I put all the affected movies back on the pc and remuxed it with mkvmerge with compression DISABLED, I won't have sound on 3 new blurays, any suggestions?

My other problem.... firmware update broke my wireless connection to PCH. I don't know why and how to fix it. Before the upgrade I constantly had good wireless connection through auto ip assignment. Now I can still select my SSID but it's only written "CONNECTING". No IP address is visible and therefore it doesn't work anymore.
--> I updated the NMT apps and Samba server (which I only use) is running as before.
Could anybody help me to fix the issue?
PS: Wireless works on all computers in-house but not on PCH.
Find all posts by this user
09-21-2010, 06:26 PM
Post: #943
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
Tried clearing the C-200 cache? http://www.networkedmediatank.com/wiki/i...l_Commands

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
09-21-2010, 06:55 PM
Post: #944
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 06:07 PM)partyfart Wrote:  Just checked my audio settings, seems to be changed in this beta. The surround settings are gone. Huh
My new settings are:
http://yfrog.com/9dx4gqj
Can Theetjuh or Willem confirm that they are right for my setup? Thx Big Grin
I don't have the beta firmware, so i got no idea what options there are, but they seem correct apart from PCM, think you can set that too passthrough.

┌ Popcorn Hour A-200 (Fanless Case by Moovika)
├ Sony HTD-780SF miniset (STR-KS1300 AVR)
├ Sony Bravia KDL-40W5500 (FW 1.741EA)
├ Synology DiskStation 207+ (RAID1 2x1TB)
├ Synology DiskStation 410j (RAID5 4x1,5TB)
└ Popcorn Hour A-110 (connected to SD screen)
Find all posts by this user
[+] 1 user says Thank You to Theetjuh for this post
09-21-2010, 06:58 PM
Post: #945
RE: [C-200] Firmware 02-03-100821-21-POP-408 (02-03-100427-21-POP-408 Apps) (26.08.2010)
(09-21-2010 06:55 PM)Theetjuh Wrote:  I don't have the beta firmware, so i got no idea what options there are, but they seem correct apart from PCM, think you can set that too passthrough.
And why PCM on passthrough?

A-400 / C-200 connected via HDMI to Onkyo TX-NR609, Harman/Kardon 16BQ and a LG 42LW4500 3D tv. Got my C-200 stuffed with a LG CH08LS10 and internal 16Gb usb stick. External QNAP 219 with 4TB. Survived 3 dead PSU's Angle
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [A-400] Firmware 05-06-140307-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (7.03.2014) werner 19 5,676 03-12-2014 07:30 AM
Last Post: Willem53
  [A-400] Firmware 05-05-140119-25-POP-422 (05-01-131210-25-POP-422) (22.01.2014) werner 337 68,133 03-09-2014 04:23 PM
Last Post: ident4site
  [C-300] Firmware 05-03-130924-23-POP-420 (05-02-130708-23-POP-420) (25.09.2013) werner 105 66,256 02-06-2014 10:02 PM
Last Post: vedran1980
  [A-300] Firmware 05-03-131223-23-POP-421 (05-02-130708-23-POP-421) (30.12.2013) werner 146 30,091 02-06-2014 08:41 PM
Last Post: yo121212
  [A-400] Firmware 05-05-140112-25-POP-422 + NEW Apps (Forum Release) (13.01.2014) werner 51 18,513 01-20-2014 08:35 PM
Last Post: iamloco724@aol.com
  [A-400] Firmware 05-05-140105-25-POP-422 + NEW Apps (Forum Release) (08.01.2014) werner 52 13,395 01-12-2014 08:21 PM
Last Post: chris57
  [A-400] Firmware 05-05-131224-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (27.12.2013) werner 56 20,109 01-08-2014 10:06 AM
Last Post: lostmage
  [A-400] Firmware 05-04-131105-25-POP-422 (05-01-130708-25-POP-422) (7.11.2013) werner 170 102,469 01-05-2014 08:48 PM
Last Post: iamloco724@aol.com
  [A-300] Firmware 05-03-130923-23-POP-421 (05-02-130708-23-POP-421) (23.09.2013) werner 161 72,960 12-29-2013 01:52 PM
Last Post: Figas
  [A-400] Firmware 05-05-131209-25-POP-422 + Apps (Forum Release) (9.12.2013) werner 76 28,241 12-27-2013 08:21 AM
Last Post: sniperviperman

Forum Jump: