Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
C-200 Dead PSU - Just for the record
06-17-2011, 02:36 AM
Post: #31
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
the newest psu was better then the original. a psu is one of them items that dies out quick if it has a defect. and since you are under warranty you should get it free.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
[+] 1 user says Thank You to halfelite for this post
06-18-2011, 06:03 PM
Post: #32
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
My PSU died a month or two ago - out of warranty of course.

Sure, the shipping charge grates but the new PSUs certainly at first glance look a better built unit (and as an aside seem to put less noise back onto the mains) - yes, ideally it would have been best not to have had it go and it does certainly appear to be a generic fault with the original PSUs that if it had happened on the kit that my employer makes we'd have covered even out of warranty but the C200 is a cheap product and so the margins generally aren't there to do so.

Anyway - the new PSU arrived in about 4 days from the US and it's all fixed now so happy days. :-D

Phil


A400 feeding Naim AV2, NAC252 / SuperCap, NDX + Naim DAC + XPS, SNAXO + HiCap, 3 x NAP300 / NAP300PS, NAP145, NAP250, Naim NBL, Axent and Arriva in the AV room...
C200 feeding Naim n-Vi , ND5XS, n-Cent and Allae in the bedroom...
Main HiFi system of Naim 552 + 552PS, HDX + Naim DAC + CD555PS, NAP500 + 500PS and Naim DBLs / Kudos Titans (depending on how the mood takes me)...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-18-2011, 06:13 PM
Post: #33
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
(06-18-2011 06:03 PM)bassfiend Wrote:  but the C200 is a cheap product

What?! £250~ isn't cheap by any stretch of the imagination, especially for an unfinished product.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-19-2011, 06:07 PM
Post: #34
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
My a210 has the same problem I think.

just died on me again. Now I have to wait a few hours, then it works again.

When I put the power cable in again the white light keeps flashing every other second and nothing happens.

I need to no whether this is a hardware issue or not.

If it is, I will send it back and hope for the best. It is like 1 month old.

an other thread on this issue is here:
http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=51850
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-19-2011, 06:45 PM
Post: #35
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
Take a picture of the PSU for us if you can, I'd be surprised if it wasn't a bulging capacitor issue
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-19-2011, 08:23 PM
Post: #36
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
what is the psu exactly?

just open it, remove the internal hd and make a picture of the inside?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-20-2011, 12:00 AM (This post was last modified: 06-20-2011 12:04 AM by chris57.)
Post: #37
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
Bench - please stop posting in C200 threads.

The C200 has entirely different hardware setup with a startup that involves a LCD screen and a PSU that is incorporated inside the unit. The PSU problems makes the C200 inoperable ALL of the time. You seem to have intermittent issues and again the hardware in the A210 is different.

Please just RMA the damn thing and stop spamming C200 threads and indeed any thread where anyone mentions a problem with a player:-
http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=52582
http://www.networkedmediatank.com/showth...#pid491830

You even have your own thread in the BUG section so why are you plaguing C200 threads now I dont know:-
http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=52651

It is not unusual fomr some electronic devices to fail, so get on with the return and it will be done in a quicker time than you have been posting on the forum trying to find an answer to a hardware problem most likely.

Testing without the HDD.
Testing with only files that you yourself know are fine and aren't patched scene downloads that cause problems.
Etc.
Testing with direct > HDMI > TV.
Doesnt seem to fix it so please please get on to your reseller or support. From the white flashing pinprick led it could be as simple as the power cable is not connecting into the socket properly or the external brick PSU may be at fault, if you have a A100 around use its PSU to test.
(06-19-2011 06:45 PM)moddigi Wrote:  Take a picture of the PSU for us if you can, I'd be surprised if it wasn't a bulging capacitor issue

Please pay attention - there is NO bulging capacitor problem with the A210. The only PSU problem with this is C200 PSU's bought more than 18 months earier. Then only some have the problem.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-20-2011, 09:37 AM
Post: #38
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
ay ay sir.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-20-2011, 02:01 PM
Post: #39
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
Haha yeah, I saw thread title and looked past his 'a210;' bit, just assuming he was talking about the C200 psu.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-13-2011, 05:17 PM
Post: #40
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
i just received the PSU.. looks the same as the old one but the replacement one works. i wonder how this is different though, and i hope it doesn't go as quickly as the previous one.

http://www.ocxph.com
http://www.pimp-my-rig.com
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-13-2011, 06:39 PM
Post: #41
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
big difference on the inside


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-13-2011, 07:27 PM (This post was last modified: 08-08-2011 11:35 AM by fvw75.)
Post: #42
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
today my power supply died
keeps on blowing the fuse

now what ?

ps :c-200 late nov 2009 holland


* UPDATE *

thnx willem53 indeed aproxm . 50 euro for a new one .
but dutchman as i am , i did some ebay searching .
and found a " pico ATX power supply " for 19 euro (Free shipping)
that combined with an old laptop/ notbook power supply 12v/6A i found in my shed
did the trick , and there is less heat in the C-200 it self

i can recomend this to anyone when your'e past the warranty .
and youre not affraid to cut some wires in your'e popcorn....
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-17-2011, 05:58 AM
Post: #43
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
Get a new PS from PCH or have a friendly electro-technician fix it for you.
New and improved one from PCH costs around 50 euro all in.


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-20-2011, 02:25 PM
Post: #44
RE: C-200 Dead PSU ?
Not sure if I am in the right section. When I power on my c-200 nothing happens just the power button light flashes red and keeps on Flashing Red.
I have unplugged the power over night and tried to turn it on in the morning. Same flashing red light
Has the power supply finally died on this unit? or is it something else?
I don't mind ordering a replacement as I have had this unit for well over a year.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-20-2011, 03:19 PM
Post: #45
RE: C-200 Dead PSU - Just for the record
On the 23th of January 2010 I bought my PCH C200. It worked without any problems for 3 weeks. On a sad probably rainy day, it died for unknown reason. I went to the reseller and they replaced it within 5 minutes. That PCH worked reasonably well (some HD corruption problems etc.) for more than a year. It died again. I went back to the same reseller. He told me that I had to wait for 2 or 5 weeks for the repair. The reseller expects the repaired PCH C200 back within one week. Two dead PCH within 2 years. Is the average lifetime of a PCH about 1 year?Angry

No forum member any more as of 23-nov-2012
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Repair C200 dead PSU mike8333 240 111,375 04-12-2014 02:26 PM
Last Post: focax
  A-210 dead - possible electric problems wigyori 1 357 02-27-2014 06:36 AM
Last Post: Willem53
Sad C200 dead? Power LED flashing (only) + changes colour Roughrider 3 968 02-13-2014 03:35 PM
Last Post: Roughrider
  PSU Dead? mstrong 1 382 02-11-2014 05:59 AM
Last Post: halfelite
  C200 shows splash screen then goes dead gossamer 5 626 01-24-2014 07:37 PM
Last Post: gossamer
Shocked C200 dead after connecting Audio to component leanderv 3 479 01-08-2014 02:32 PM
Last Post: Willem53
  Internal drive dead - Can't get C-200 working well again WE9V 6 819 01-02-2014 11:58 PM
Last Post: WE9V
  C200 Completely Dead waynelod47 5 557 11-26-2013 03:23 PM
Last Post: BanditRider
  My A210 is dead xiaorui 0 441 10-08-2013 01:50 PM
Last Post: xiaorui
  no SMB Shares after dead PSU mayrmart 0 391 09-28-2013 05:42 PM
Last Post: mayrmart

Forum Jump: