Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Thread Closed 
Clips with playback problem
06-20-2008, 10:54 PM
Post: #76
Re: 10,000 BC and Jumper BD5 releases
spawn Wrote:If you demux and analyse the h264 tracks in these encodes for BD5, its identified as a JVT NAL Sequence rather than an ISO AVC/H264 - this basically means the wrapping in the file is different from the normal ISO wrapping which make the stream unsuitable for use in an .mkv container. The JVT NAL Sequence wrapping is for mpeg ps/ts containers, which is used by the BluRay format - therefore the file gets playable when remuxed to a .ts or .m2ts container.

Finally a sound explanation! Thanks a lot spawn!
Could you please explain how to determine the above details? What software do you use to determine the encoding sequence?
Find all posts by this user
06-20-2008, 10:57 PM
Post: #77
 
edsvallakung Wrote:Just tried the 10000.BC.720p.BD5.x264-Cxxxxa and it works fine atleast first 5 min 8) is it later it stops workin or whats the deal?

before or after you remuxed to .ts? because it wouldn't work AT ALL as a .mkv for me
Visit this user's website Find all posts by this user
06-21-2008, 06:48 AM
Post: #78
 
Siggi Jarl Wrote:
edsvallakung Wrote:Just tried the 10000.BC.720p.BD5.x264-Cxxxxa and it works fine atleast first 5 min 8) is it later it stops workin or whats the deal?

before or after you remuxed to .ts? because it wouldn't work AT ALL as a .mkv for me

works as it is as mkv, you tried the newest fw? thats what I have anyways
Find all posts by this user
06-21-2008, 12:22 PM
Post: #79
 
edsvallakung Wrote:
Siggi Jarl Wrote:
edsvallakung Wrote:Just tried the 10000.BC.720p.BD5.x264-Cxxxxa and it works fine atleast first 5 min 8) is it later it stops workin or whats the deal?

before or after you remuxed to .ts? because it wouldn't work AT ALL as a .mkv for me

works as it is as mkv, you tried the newest fw? thats what I have anyways

The Sample file works for me.. not the actual movie, just goes straight to black and then back to the menus

edit: but it works fine after remuxing to .TS
Visit this user's website Find all posts by this user
06-21-2008, 06:14 PM
Post: #80
Re: 10,000 BC and Jumper BD5 releases
uncle.f Wrote:
spawn Wrote:If you demux and analyse the h264 tracks in these encodes for BD5, its identified as a JVT NAL Sequence rather than an ISO AVC/H264 - this basically means the wrapping in the file is different from the normal ISO wrapping which make the stream unsuitable for use in an .mkv container. The JVT NAL Sequence wrapping is for mpeg ps/ts containers, which is used by the BluRay format - therefore the file gets playable when remuxed to a .ts or .m2ts container.

Finally a sound explanation! Thanks a lot spawn!
Could you please explain how to determine the above details? What software do you use to determine the encoding sequence?

Your welcome 8)

I demuxed using mkvextract and got separate h264 videotrack and ac3 audiotrack - then analyzed the h264 track using Avinaptic.
Find all posts by this user
06-25-2008, 08:23 AM
Post: #81
 
I've done some testing with the BD5 type releases. In order for it to comply with bluray standards it needs a keyframe at least once a second. Which is where the problem is especially when audio is introduced. It also explains why cutting the file (reducing the amount of keyframes) plays ok. In a Popcorn Hour I tested a few different encodes of from an 85 and a 95 minute movie. Audio on 85 minute was 1536 DTS, audio on 95 minute was 640 kbps AC3:

NAL\10 second keyframes - both play
NAL\10 second keyframes\audio - both play
1 second keyframes - 85 minute movie played, 95 minute movie didnt
1 second keyframes\audio - both don't play
NAL\1 second keyframes - 85 minute played, 95 minute didnt
NAL\1 second keygrames\audio - both don't play

I think it comes down to the hardware used for software decoding not being able to handle many keyframes along with audio. RAM issue maybe? Hopefully a firmware update could optimize the software so they can be played from the mkv container.
Find all posts by this user
06-25-2008, 10:59 AM
Post: #82
 
Very good findings ridonculus 8)
Find all posts by this user
06-26-2008, 09:01 AM
Post: #83
 
The free Big Buck Bunny video, 1080p, which plays fine until it gets to the end credits. At that point it enters a 5fps jerk-fest.

It is a free download, and somewhat amusing for kids.

I got the AVI MP4 1080p version:

-rw-r--r-- 1 lundman lundman 928670754 Jun 8 10:44 big_buck_bunny_1080p_surround.avi

http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/
Visit this user's website Find all posts by this user
06-28-2008, 10:13 AM
Post: #84
 
Unable to play this clip, 'could not play'error:
Code:
General
Nombre completo                  : D:\Archivos de programa\BitComet\Downloads\crysiswarheadteasertrailer.wmv
Formato                          : Windows Media
Tamaño del archivo               : 133MB
Duración                         : 40seg.
Modo Bitrate total               : Variable
Bitrate total                    : 27.9Mbps
Bitrate total Máximo             : 36.5Mbps
Película                         : Crysis Warhead Teaser
Intérprete                       : Crytek GmbH
Fecha de grabación               : 2008
Fecha de codificación            : UTC 2008-06-25 17:44:15.818
Derechos de autor                : Crytek GmbH 2008
SfOriginalFPS                    : 300000

Video
Formato                          : VC-1
Formato del perfil               : MP
ID Códec                         : WMV3
ID Códec/Info                    : Windows Media Video 9
ID Códec/Hint                    : WMV3
Description of the codec         : Windows Media Video 9 - Professional
Duración                         : 40seg.
Tipo de Bitrate                  : Variable
Bitrate                          : 26.3Mbps
Ancho                            : 1280pixeles
Alto                             : 720pixeles
Relación de aspecto              : 16/9
Velocidad de cuadro              : 30.000fps
Resolución                       : 24bits
Bits/(Pixel*cuadros)             : 0.952
Idioma                           : alemán

Audio
Formato                          : WMA Lossless
Formato del perfil               : N1
ID Códec                         : 163
ID Códec/Info                    : Windows Media Audio 3
Description of the codec         : Windows Media Audio 9.2 Lossless - VBR Quality 100, 44 kHz, 2 channel 24 bit 1-pass VBR
Duración                         : 40seg.
Tipo de Bitrate                  : Constant
Bitrate                          : 1457Kbps
Canales(es)                      : 2canales
Velocidad de la muestra          : 44.1KHz
Idioma                           : alemán
I'm using latest firm.
Find all posts by this user
06-29-2008, 07:13 PM
Post: #85
 
Hello. The video doesn't work for this file. It starts, then quits right away.



Code:
General
Complete name                    : E:\RapidShare\refined-vpoint\refined-vpoint.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 4.11 GiB
Duration                         : 1h 30mn
Overal bit rate                  : 6538 Kbps
Encoded date                     : UTC 2008-06-16 13:30:55
Writing application              : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar  4 2008 12:58:26
Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L4.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 5 frames
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 1h 30mn
Bit rate                         : 5628 Kbps
Width                            : 1280 pixels
Height                           : 720 pixels
Display aspect ratio             : 16/9
Frame rate                       : 23.976 fps
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Language                         : English

Audio
Format                           : AC-3
Format/Info                      : Audio Coding 3
Codec ID                         : A_AC3
Duration                         : 1h 30mn
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 640 Kbps
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Rear: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Language                         : English

Text #1
Format                           : UTF-8
Codec ID                         : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info                    : UTF-8 Plain Text
Language                         : English

Text #2
Format                           : UTF-8
Codec ID                         : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info                    : UTF-8 Plain Text
Language                         : English
[/code]
Find all posts by this user
07-20-2008, 03:09 AM
Post: #86
 
Is variable bit-rate MP3 an issue? I had a film that had it, that only gave out chirps at one-second intervals for audio. When I converted the film to contant bit-rate, the audio was fine. The new version also fast-forwarded fine, whereas the original got stuck in fast-forward for a time after I'd gone back to regular speed.


Code:
input = vbr audio

General
Complete name           : F:\hold\HB-vbr.avi
Format                  : AVI
Format/Info             : Audio Video Interleave
File size               : 473 MiB
Duration                : 49mn 20s
Overal bit rate         : 1340 Kbps

Video
Format                  : MPEG-4 Visual
Format profile          : Simple@L3
Format settings, BVOP   : No
Format settings, QPel   : No
Format settings, GMC    : No warppoints
Format settings, Matrix : Default
Codec ID                : XVID
Codec ID/Hint           : XviD
Duration                : 49mn 20s
Bit rate                : 1200 Kbps
Width                   : 640 pixels
Height                  : 480 pixels
Display aspect ratio    : 4/3
Frame rate              : 25.000 fps
Resolution              : 8 bits
Colorimetry             : 4:2:0
Scan type               : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)      : 0.156
Stream size             : 423 MiB
Writing library         : Magic0432

Audio
Format                  : MPEG Audio
Format version          : Version 1
Format profile          : Layer 3
Codec ID                : 55
Codec ID/Hint           : MP3
Duration                : 49mn 20s
Bit rate mode           : Constant
Bit rate                : 128 Kbps
Channel(s)              : 2 channels
Sampling rate           : 44.1 KHz
Resolution              : 16 bits
Stream size             : 45.2 MiB


Code:
output = cbr audio

General
Complete name           : F:\hold\HB-cbr.avi
Format                  : AVI
Format/Info             : Audio Video Interleave
File size               : 466 MiB
Duration                : 49mn 20s
Overal bit rate         : 1322 Kbps

Video
Format                  : MPEG-4 Visual
Format profile          : Simple@L3
Format settings, BVOP   : No
Format settings, QPel   : No
Format settings, GMC    : No warppoints
Format settings, Matrix : Default
Codec ID                : XVID
Codec ID/Hint           : XviD
Duration                : 49mn 20s
Bit rate                : 1200 Kbps
Width                   : 640 pixels
Height                  : 480 pixels
Display aspect ratio    : 4/3
Frame rate              : 25.000 fps
Resolution              : 8 bits
Colorimetry             : 4:2:0
Scan type               : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)      : 0.156
Stream size             : 423 MiB
Writing library         : Magic0432

Audio
Format                  : MPEG Audio
Format version          : Version 1
Format profile          : Layer 3
Codec ID                : 55
Codec ID/Hint           : MP3
Duration                : 49mn 20s
Bit rate mode           : Constant
Bit rate                : 112 Kbps
Channel(s)              : 2 channels
Sampling rate           : 44.1 KHz
Resolution              : 16 bits
Stream size             : 39.4 MiB
Find all posts by this user
07-20-2008, 06:42 AM
Post: #87
 
kloper Wrote:Hello. The video doesn't work for this file. It starts, then quits right away.
Dont post release crew names please it is in the rules.

This film has been discussed previously as have all of these new poorer quality PS3 releases. Stay away from any release with BD5 in the title. The orginal mkv does not play and the NFO includes instructions to make the BD5 via a BAT file.Once done mount with daemon tols or similar on your PC and explore to the STREAM folder. There you will see 000001.m2ts. That file will play BUT the resolution and bitrate are poor compared with proper none BD5 releases.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
07-21-2008, 01:45 PM
Post: #88
Can't play this MKV File from the start
Popcornhour would buffer but then quickly go back to the menu. It used to play before the current firmware.

Firmware Version 01-17-080612-15-POP-402-0000

General
Complete name : D:\Vids\720p Resident Evil - Extinction 2007.mkv
Format : Matroska
File size : 1.90 GiB
Duration : 1h 34mn
Overal bit rate : 2898 Kbps
Movie name : Resident.Evil.Extinction.2007.720p
Encoded date : UTC 2007-12-25 07:27:12
Writing application : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 6
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 34mn
Nominal bit rate : 2800 Kbps
Width : 1024 pixels
Height : 544 pixels
Display aspect ratio : 2.35
Frame rate : 23.976 fps
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.210
Title : Resident.Evil.Extinction.2007.720p.x264
Writing library : x264 - core 55 svn-663
Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=6 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=1 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=15 / keyint_min=1 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=2800 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=25000 / vbv_bufsize=14000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
Language : English

Audio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Codec ID : A_AAC
Duration : 1h 34mn
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Title : Resident.Evil.Extinction.2007.720p.
Language : English
Find all posts by this user
08-04-2008, 06:03 AM
Post: #89
 
Does not play audio. The whole piece if in 3 parts, and none of them have audio though the video looks fine. I'm assuming the other 2 are encoded identically.

firmware 01-17-080612-15-POP-402-000
kernel 15-POP
NMT 00-17-080529-15-POP-402

From Media Info:
General
Complete name Big Grinr.horrible.ep1.webrip.xvid-xxx.avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 125 MiB
Duration : 13mn 48s
Overall bit rate : 1264 Kbps
Writing library : VirtualDub build 29896/release

Video
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Streaming Video@L1
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default
Muxing mode : Packet Bitstream
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 13mn 48s
Bit rate : 1194 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 368 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 29.513 fps
Original frame rate : 29.520 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.172
Stream size : 118 MiB (94%)
Writing library : XviD 1.1.2 (UTC 2006-11-01)

Audio
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 13mn 48s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 64.0 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Resolution : 16 bits
Stream size : 6.32 MiB (5%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 31880 ms (940.88 video frames)
Find all posts by this user
10-06-2008, 07:35 PM (This post was last modified: 10-06-2008 07:39 PM by wanton.)
Post: #90
RE: Clips with playback problem
No audio when playing this file "[VS] One Piece 373 - Eng Sub (704x400).mp4" torrent here http://forum.anirena.com/viewtracker.php...d&id=14896

It works after remuxing it as matroska using mkvtoolsnix.

[ About file ]

Name: [VS] One Piece 373 - Eng Sub (704x400).mp4
Date: 6/10/2008 08:38:44
Size: 180,856,450 bytes (172.478 MB)

[ Generic infos ]

Play duration: 00:23:50 (1429.928333 s)
Container type: MP4/MOV
Major brand: ISO Base Media version 1
Compatible brands: JVT AVC
Creation time: 4/10/2008 20:23:57 UTC
Modification time: 4/10/2008 20:23:57 UTC
Number of streams: 2
Type of stream nr. 1: video (avc1) {GPAC ISO Video Handler}
Type of stream nr. 2: audio (mp4a) {GPAC ISO Audio Handler}
Audio streams: 1

[ Relevant data ]

Resolution: 704 x 400
Width: multiple of 32
Height: multiple of 16

[ Video track ]

Codec: avc1
Resolution: 704 x 400
Frame aspect ratio: 44:25 = 1.76 (~16:9)
Pixel aspect ratio: 1:1 = 1
Display aspect ratio: 44:25 = 1.76 (~16:9)
Framerate: 23.976023 fps
Number of frames: 34284
Bitrate: 880.399645 kbps

[ Audio track ]

Codec: mp4a
Bitrate: 127.999995 kbps
Sample rate: 44100 Hz

[ About H.264 encoding ]

User data: x264
User data: core 65 r998M 6768543
User data: H.264/MPEG-4 AVC codec
User data: Copyleft 2003-2008
User data: http://www.videolan.org/x264.html
User data: cabac=1
User data: ref=6
User data: deblock=1:0:0
User data: analyse=0x3:0x133
User data: me=umh
User data: subme=7
User data: psy_rd=1.0:0.0
User data: mixed_ref=1
User data: me_range=16
User data: chroma_me=1
User data: trellis=1
User data: 8x8dct=1
User data: cqm=0
User data: deadzone=21,11
User data: chroma_qp_offset=-2
User data: threads=3
User data: nr=0
User data: decimate=1
User data: mbaff=0
User data: bframes=16
User data: b_pyramid=1
User data: b_adapt=1
User data: b_bias=0
User data: direct=3
User data: wpredb=1
User data: keyint=250
User data: keyint_min=25
User data: scenecut=40(pre)
User data: rc=2pass
User data: bitrate=880
User data: ratetol=1.0
User data: qcomp=0.60
User data: qpmin=10
User data: qpmax=51
User data: qpstep=4
User data: cplxblur=20.0
User data: qblur=0.5
User data: ip_ratio=1.40
User data: pb_ratio=1.30
User data: aq=0
SPS id: 0
Profile: High@L3
Num ref frames: 6
Aspect ratio: Square pixels
Chroma format idc: YUV 4:2:0
PPS id: 0 (SPS: 0)
Entropy coding type: CABAC
Weighted prediction: No
Weighted bipred idc: B slices - implicit weighted prediction
8x8dct: Yes

[ Profile compliancy ]

Profile to check: MTK PAL 6000
Resolution: Ok
Framerate: 23.976023 <> 25
Warning: If you need a more complete report, then click on "DRF analysis"

This report was created by AVInaptic (18-11-2007) on 6 ott 2008, h 21:43:12
Another i probably should have posted here but thread is so long already i don't want to move it. http://www.networkedmediatank.com/showth...p?tid=8980
Problem is so odd that not sure if it's really a "playback" it's problem that stream is taking way way more bandwidth playing than it should.
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Bug] updated: A-110 playback issues with moved/copied files thematicmi 2 2,119 12-31-2012 06:57 PM
Last Post: Aviador2000
  [Bug] A110 - Resumes playback on new media. F1Racer 2 1,095 09-22-2012 04:26 AM
Last Post: F1Racer
  [Bug] .sub & .idx playback issues A110 dotslasher 7 3,030 08-04-2012 11:02 PM
Last Post: VideoRipper
  Problem with several MKV files (MKV header compression in mkvmerge) hfernandes 140 77,035 06-13-2012 11:43 AM
Last Post: osonder
  [Bug] A-100 problem with setup screen thorium76 0 1,173 05-29-2012 11:40 AM
Last Post: thorium76
  [Bug] Torrent display problem popcorn_steve 7 2,692 03-23-2012 11:09 PM
Last Post: donante0000
  [Bug] problem to play .avi Baniko 0 1,217 11-28-2011 06:45 PM
Last Post: Baniko
  [Bug] After many good playbacks, SMB playback of 720p MKV lags or freezes, weird UI issues dwf 1 1,927 11-07-2011 06:56 PM
Last Post: urby79
  A110 - Samba changed to READ ONLY problem tereska 8 4,540 09-27-2011 02:23 PM
Last Post: tradeitdamn
Photo [Bug] MP3 album art display problem experto 1 1,646 09-06-2011 09:22 AM
Last Post: experto

Forum Jump: