Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
Why did you have to reboot your NMT?
06-19-2011, 03:01 PM
Post: #46
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT type = C-200
Firmware = latest


1. After trying to exit the CD Ripper app
2. After leaving the unit on overnight
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-23-2011, 04:32 PM
Post: #47
RE: Why did you have to reboot your NMT?
(04-05-2011 10:55 AM)Willem53 Wrote:  I would like to get some visibility on the reasons and the volume of a forced reboot of your player.

Please post what type and if you are on the latest firmware and what you did before you rebooted and why.

a reboot is done by pressing the powerbutton on the remote until the light starts blinking on the NMT.. do not switch the power off/on on the back of the box....

always start with:
NMT type = A200/210 C200
Firmware = latest or release date

NMT type = C200
Firmware = latest
1. When switching from Movies to Audio - no sound (audio signal through hdmi). Sometimes happens few times per day, sometimes sound is ok for day or two.
2. When PCH freezes playing audio files.
In both cases reboot fixes problems.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-24-2011, 04:09 AM
Post: #48
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT type = A200
Firmware = 02-04-110519-21-POP-411-000 (latest)

-When playing a long youtube video after pausing/resuming a couple of times the image freezes and the only way out is reboot.

-Also I experienced some spontaneous reboots while performing several different actions. Although it never happens while playing a file (from either internal hdd or network).
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-24-2011, 04:14 AM (This post was last modified: 06-24-2011 04:47 AM by squareflips.)
Post: #49
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT type = A210
Firmware = Latest (May 27 release)

1) NMJ says verifying but never ends (maybe never really started)
2) NMT/NMJ says theres no internet connection when there is. (Network is working and using WIFI. I can access NMT on my network and send/recieve files).

However, I am currently having a problem where there is a constant "no internet connection" message. (I can view and install internet apps though, but can't play any one of them as it clams to have no interent connection.) Tried to reboot and it no longer fixes the problem. No longer able to update NMJ.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-24-2011, 11:26 AM (This post was last modified: 06-24-2011 11:35 AM by PopcornEater.)
Post: #50
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT type = A210
Firmware = Latest [02-04-110519-21-POP-411 (02-04-101104-21-POP-411) (27.05.2011)]

1) NMT does not pick up (static) DHCP IP address after reboot [common issue, critical]
Unfortunately, this happens very frequently after powering up. Instead of rebooting again, re-pluging the ethernet plug also helps (quickest fix, too). When in offline mode, the A-210 usually first reports "Can't resolve hostname" after trying to re-access the last used NFS share. In this state, the ethernet port is still powered, but the device is totally offline, not pingable, nothing.

Stable network connectivity should be high on the priority list for a networked media tank. My A-100 never had this issue, but then again, due to limitations of the A-100, I never rebooted it in normal operations. When turning everything off, the A-100 would and could just turn off display-out. A-210 really does power down fully. In this case, true power down is sadly more pain than gain.

Next, I could try to configure my Harmony to never turn off the A-210 in normal operations, instead use "PowerToggle", emulating A-100. Alas, this isn't promising at all, since then I'll probably have more issues of type 2, which are even more annoying:

2) HDMI only covers about 1/4th of the screen in the top left corner [new issue?, critical]
It seems this issue happens when the last power down cycle via Harmony remote was incomplete. For some reason A-210 wasn't fully powered down, IR-signal was not received, whatever. So activating the "Popcorn activity" in the harmony sometimes (twice so far in one week) triggers this issue.

Aspect ratio changes on the TV could not fix this issue. "PowerToggle" from my Harmony One neither, since this will not properly reboot the device, just toggle display-out, not unlike A-100. This issue always came with issue 1) in tow. If 1) comes with 2) only a hard reboot helps, which right now means re-plugging power.

All in all, hard rebooting the A-210 seems to be a necessary fix for a number of major issues. Next up, I'll configure my Harmony to do just that, so I can hard reboot the A-210 remotely, without having to manually re-plug cabling all the time.


Fortunately, all critical issues I had so far, always either show up directly after powering up, or they don't. This means getting the A-210 to a normal mode of operation is more of a hassle than it should be, but once it is up and running okay, it works flawlessly until the next power cycle (so far).
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-24-2011, 12:24 PM
Post: #51
RE: Why did you have to reboot your NMT?
(04-29-2011 04:04 PM)lincolndavid Wrote:  NMT: A200
Firmware: 110308 (latest)

Several times, very frequent, when I stop a video file or the video ends. The NMT can't return to main screen, the screen goes black and dont respond to any command Sad
+1 The same issue on my C200

PCH C200 (FW: 02-04-110422-21-POP-408-000)+int. Samsung HD204UI 3,5" 2TB HDD <-> FreeNAS v0.7.2 (ZFS) --> ONKYO TX-NR609 --> Samsung LE46B652
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
[+] 1 user says Thank You to snow for this post
06-25-2011, 02:37 AM
Post: #52
RE: Why did you have to reboot your NMT?
(05-10-2011 02:57 PM)Brench Wrote:  NMT type = A210
Firmware = latest

In NMJ when I sort my music to artist it just " hangs". Doesnt doe anything. I cannot rescan anymore because there is an error, so I have to reboot in order to rescan.
After several times, the sort to artist still does not work. Via album, genre etc it does. Very annoying.

NMT type = A200
Firmware = laest

I have the same problem. Currently I'm using a USB hard drive but will be installing an internal drive soon.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-26-2011, 07:23 AM
Post: #53
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT= C200
firmware = latest
Many times i need to reboot because AVI playback don't work after fast forward/backward using arrow keys.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-26-2011, 09:44 AM
Post: #54
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT type = C200
Firmware = 03-04-110530-21-POP-408

unit crashed when switching from an ISO to another ISO thru USB. the spinning wheel starts, stops, then restarts and everything seems fine, except that there's only a black screen. usually happens after a freeze in the last ISO played. reboot fix the problem. this can happen several times a day, or not at all.

this problem appears some firmwares ago, 'cause I never had it at the beginning (bought my C-200 in november 2009).

C-200 - Verbatim Store'n'Go Netbook USB 8 Go internal USB for NMT Apps - HBR-200 SATA1 - Optiarc BC-5640H SATA2
HDMI to Yamaha RX-V465 -> HDMI to Sony KDL-32EX600
3x ReadyNAS NV+ 4x2To Raid5
1x ReadyNAS Ultra 4 4x3To Raid5
Homemade OpenMediaVault NAS (Atom D525) with 6x2To Raid5
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
06-26-2011, 04:04 PM
Post: #55
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT Type: A200
Firmware: 02-04-110519-21-POP-411

Two times the last week I left the A200 in standby (screen off) while the built in NZBget client was downloading, and left it a day or two before coming back. When I then checked, the A200 was completely frozen, and I could not access it through telnet or samba or by remote on TV. Turning it off was the only solution.

When I wanted to do a checkdisk by connecting the A200 to my PC with the USB slave cable, the PC did not recognize the A200 until I rebooted it.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-14-2011, 09:51 AM
Post: #56
RE: Why did you have to reboot your NMT?
With last firmware I'm already 3 times got crash at starting AVI playback, resulting no video at HDMI (TV reports no signal) and front indicator not display file list after pushing stop (only displaying stop symbol). After holding power on remote and restart the same file played normally. Need to mention that audio in files is DolbyDigital and C200 is set to passtrough, files are located on DVD+RW put in internal BD drive LG CH10-LS20.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-14-2011, 08:29 PM
Post: #57
RE: Why did you have to reboot your NMT?
NMT: A210
Firmware: Latest

Listening to music will cause the A210 to crash after about 20 mins. Hope firmware will fix this, or will I have to return it. A110 never crashed.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-14-2011, 10:18 PM
Post: #58
RE: Why did you have to reboot your NMT?
(06-24-2011 12:24 PM)snow Wrote:  
(04-29-2011 04:04 PM)lincolndavid Wrote:  NMT: A200
Firmware: 110308 (latest)

Several times, very frequent, when I stop a video file or the video ends. The NMT can't return to main screen, the screen goes black and dont respond to any command Sad
+1 The same issue on my C200



Me too on this...

Has this happened on previous FW, do I have to roll back? If so how.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-16-2011, 02:18 PM
Post: #59
RE: Why did you have to reboot your NMT?
Latest firmware.
Torrent-client freezes about 1hr of use. Using static ip with Zyxel P-600 series router.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-17-2011, 06:35 PM (This post was last modified: 07-17-2011 06:37 PM by Repelstale.)
Post: #60
RE: Why did you have to reboot your NMT?
Maybe a little late for this thread,...

... but as I mentioned in another thread http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=53237 I regularly have to reboot because I don't get an audio signal through my HDMI connection to the TV (while the audiosignal to my receiver, connected with a coaxial cable is fine). After reboot it's fine. Video signal is always fine. And no, having the coaxial cable connected to the receiver or not doesn't make a difference.

Really hope to get this cleared up.

NMT: C200
Firmware: latest
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Sad [Bug] C-200 Samba share(needing a reboot for sharing sataHDD when use USB flashdisk 4 apps) Anders 6 4,693 07-26-2013 01:41 PM
Last Post: Anders
  [Bug] After update C200 will not auto load after reboot JamesTF 13 3,072 07-07-2012 02:19 PM
Last Post: JamesTF
  [Bug] C-200 Stops playing. Must reboot to fix SNCS Computers 6 2,329 04-09-2012 09:41 AM
Last Post: agfx
  [Bug] UPNP Causes A-210 to reboot stooie29 0 960 11-30-2011 09:52 AM
Last Post: stooie29
  [Bug] C-200 constantly hanging (needing a forced reboot) - caused by Transmission? daztop 5 2,037 09-19-2011 10:03 PM
Last Post: daztop
  [Bug] [BUG] 1080P Subs in MKV cause A200 to lock up and reboot voip-ninja 13 5,353 06-03-2011 11:55 PM
Last Post: chris57
  [Bug] A200: BluRay playback cause reboot nlrela 2 1,106 01-18-2011 11:45 PM
Last Post: lucasas

Forum Jump: