Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
04-24-2011, 08:53 PM
Post: #1
C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
Hello

It is all in the title ! All my video files, DVD, Blurays are working great, the sound is working perfectly, but i cannot ear any music files, mp3, flac, CD. The files start to play but nothing is coming to my receiver.

I can't tell when it happened because i haven't played music on the popcorn for a few weeks...

My setup is the C-200 plugged to a Cambridge receiver using the coax output. In the audio setup I have configured audio passtrough for everything.

If anyone has suggestions !

Thanks,
Greg
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
04-24-2011, 11:33 PM
Post: #2
RE: C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
(04-24-2011 08:53 PM)gregouille93 Wrote:  Hello

It is all in the title ! All my video files, DVD, Blurays are working great, the sound is working perfectly, but i cannot ear any music files, mp3, flac, CD. The files start to play but nothing is coming to my receiver.

I can't tell when it happened because i haven't played music on the popcorn for a few weeks...

My setup is the C-200 plugged to a Cambridge receiver using the coax output. In the audio setup I have configured audio passtrough for everything.

If anyone has suggestions !

Thanks,
Greg

I have no suggestions, but would like to add my test results. I have seen many postings about issues with audio output. I did not notice earlier either as I seldom listen to just mp3 files, and did not notice it when watching different types of video files.
My observations to date:
I use a Pioneer VSX-1020-K stereo, all connected with HDMI, from C-200 to Samsung LCD tv.
Noticed several days ago when trying to play mp3's, no audio. Started to play with the systems. All the problems seem to stem from playing a bluray rip. After playing the bluray, most other videos, avi's etc as well as mp3's have no sound. If I play a DVD video after the bluray, all the sounds come back. It seems to be an issue with PCM audio to the amp. Maybe the C-200 is not resetting the audio properly after playing a bluray! I connected the HDMI out to the TV and most of the problems went away. I could play bluray and then play mp3's and also avi and the sound worked. I don't know that much about the HDMI spec to know what could be different between the HDMI input to the stereo and HDMI to the direct to the TV. I read somewhere that this was an issue with the Pioneer rcvr, but looks like others are having similar problems. I tried powering down both the rcvr and the C-200 and it did not help. Anyone from Sybase looking at these postings, maybe there is a problem here that needs to be resolved.

Videoed.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-14-2012, 08:55 PM
Post: #3
RE: C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
Hey Guys,

I have the same problem as Gregouille93, no sound from music files. One difference is that it worked before I installed the NMT apps on the bay HD> This is where I reinstalled my music (mp3, flac, etc from W7 laptop via ftp). Movies (from usb) have sound, music files don't not even from pc over network. I guess it must be the PCH C-200 that is the cause.
PCH is connected via optical with sony receiver. Does anyone have a clue where to start or what to do?
I did reboot, shut off the PCH.

It would mean the world if anyone can help me out!
Thx in advance!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-03-2012, 07:47 AM
Post: #4
RE: C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
I have the same problem as well. It used to work before but some some time I did not listen music thorugh C 200 but week ago I have connected optical output to my DAT player to experience how it will sound through DAT dac stage.

RESULT WAS NO MUSIC AT ALL.

Then I turn to HDMI to cinema system it works. Smile

Hopefully somebody from popcorn will answer (I have written directly to them as well)
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-05-2012, 05:42 AM
Post: #5
RE: C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
The workaround is to tap the volume control on the remote.
It is irritating because my playlists no longer plays automatically, I have to keep tapping volume per new song Angry
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
05-11-2013, 09:41 AM
Post: #6
RE: C200 - Sound in videos working, no sound in mp3, flac
Hi, is there a solution in the meantime ? Just bought a new receiver Teac (Onkyo) and hooked up the C-200 via HDMI and have the same problem.

THNX
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  External subtitles from NAS Synology on C200 lcask 0 223 03-12-2014 07:17 AM
Last Post: lcask
  Stream Sound from PC to PCH viperay 6 2,087 02-26-2014 07:11 PM
Last Post: rvdet
  Subtitles not working after updating new firmware JohnWoo 5 1,776 12-06-2013 09:42 AM
Last Post: TitanFan
  problem with dts-hd ma on popcorn hour C200 harmonhd77 26 12,246 11-26-2013 03:47 PM
Last Post: miklaszewski
  A210 flac (fidelity degradation)? - Newbie question floydo 25 8,037 10-27-2013 11:34 AM
Last Post: tarcisio
Music [Audio] Stream Spotify to c200 javabean 4 1,816 10-21-2013 10:58 PM
Last Post: yahavrave
  [Photo] How to use the C200 for photo? Micki 1 527 10-18-2013 06:55 PM
Last Post: Ruben Rocha
  [Audio] sound breaks on mkv heximiliusbox 0 488 09-02-2013 12:09 PM
Last Post: heximiliusbox
  no sound from sub shamoo 1 737 08-01-2013 08:14 PM
Last Post: halfelite
  Problem with C-200 optical output for 24bit 192 Khz flac ovidiu12 7 2,050 07-28-2013 02:15 PM
Last Post: Martien

Forum Jump: