Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
mkv doesn't recognise subtitles
07-05-2011, 02:12 PM
Post: #1
mkv doesn't recognise subtitles
hi

i have a couple of mkv files on my nas... and the subtitle srt files have the exact same name as the mkv

however, pch-a210 doesn't seem to pick/recognise the subtitle files.. this happens only for 3-4 movies...

any tips on what i could look for or investigate to fix this?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-05-2011, 02:28 PM
Post: #2
RE: mkv doesn't recognise subtitles
Could be that they are not saved as ANSI. Try opening them and resaving them as ANSI rather than UTF.

Could be that they are high resolution subtitles unsupported in srt format.

Use mediainfo to look at them and also to see if there are other things like menus/chapters in there which could be a problem.

Assuming you are using SMB/NFS and not some awful NAS multimnediai server app.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-05-2011, 03:05 PM
Post: #3
RE: mkv doesn't recognise subtitles
(07-05-2011 02:12 PM)hitendra Wrote:  hi

i have a couple of mkv files on my nas... and the subtitle srt files have the exact same name as the mkv

however, pch-a210 doesn't seem to pick/recognise the subtitle files.. this happens only for 3-4 movies...

any tips on what i could look for or investigate to fix this?

utf8, ansi does not matter, I have srt titles in both formats, they play fine.

What I have found though, is that sometimes, the nmt does not pick up the external file. Not sure what combination of characters or sequence, but it appears that there is a bug of some kind that prevents loading.

I rename the movie, and srt, then it loads.

PCH A-100, A-110 & A-200

Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-06-2011, 02:41 AM
Post: #4
RE: mkv doesn't recognise subtitles
hi..i checked the encoding and its ansi...

i tried renaming and that worked... however, the funny thing is that in the nmj, it doesn't list the subtitle as "external" - basically nmj doesn't recognise the subtitle file

since i renamed the file, i changed the entries too in the nmj db using nmj toolbox...

p.s. - should we move this thread to nmj threads?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-07-2011, 05:58 AM (This post was last modified: 07-07-2011 06:00 AM by chris57.)
Post: #5
RE: mkv doesn't recognise subtitles
If its renamed then you'll have to update the database.

Is this only an NMJ issue? If so then in future it should be in NMJ from the start. Always test your files from outside of any Jukebox be it YAMJ or NMJ.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [MKV] 3D Subtitles distorted jgmjans 0 358 12-31-2013 11:27 AM
Last Post: jgmjans
  Current C200 support for subtitles in MKVs. ian_m 13 3,584 07-11-2013 03:32 PM
Last Post: ian_m
  C200 does not recognise srt file on NSA lcask 2 1,544 08-14-2012 11:50 PM
Last Post: lcask
  An avi doesn't play masterzone 2 1,027 08-10-2012 12:03 PM
Last Post: chris57
  MKV RECENTLY ON A-200 DOESN'T WORK evariel 0 601 08-09-2012 01:01 AM
Last Post: evariel
  Simple BD setting doesn't pick up 24p DAVE1971 4 1,059 08-07-2012 09:45 AM
Last Post: Martien
  All my Burned BR doesn't work Timmy1977 3 1,090 03-15-2012 12:30 PM
Last Post: Willem53
  1080p/50 file from Panasonic HDC-SD900 doesn't play awakener 2 1,547 01-28-2012 11:48 PM
Last Post: chris57
  Subtitles on MKV question. Lee 6 2,695 12-28-2011 07:26 AM
Last Post: Lee
  Video stutter on m2ts files when subtitles are on. Nalbor 1 1,810 09-15-2011 03:02 PM
Last Post: Dave_D

Forum Jump: