Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
Problem with Multi-channel PCM on A-210
07-10-2011, 04:23 PM (This post was last modified: 07-10-2011 04:24 PM by HD_NMT.)
Post: #1
Problem with Multi-channel PCM on A-210
I have the A-210 with the latest firmware, connected to my AVR via HDMI. In A-210 settings, I have eveything set to passthrough to my AVR, Onkyo TX-SR608.

However, I'm not getting any audio when playing Blu-ray rips in MKV format. Used MakeMKV. Here's the audio info from the 'AC/DC: Live at River Plate' Blu-ray. Same problem on Billy Joel's recent 'Shea Stadium' Blu-ray as well.

Code:
Audio
ID                               : 2
Format                           : PCM
Codec ID                         : 00001000-0000-0100-8000-00AA00389B71
Codec ID/Hint                    : Microsoft
Duration                         : 1h 51mn
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 6 912 Kbps
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Bit depth                        : 24 bits
Stream size                      : 5.39 GiB (21%)
Title                            : 3/2+1
Language                         : English
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-10-2011, 06:38 PM
Post: #2
RE: Problem with Multi-channel PCM on A-210
There has been some problems with makeMKV recently not producing MKV files that can play on hardware players. Visit the makeMKV forum for further details.

Always include the full mediainfo output.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-11-2011, 03:41 PM
Post: #3
RE: Problem with Multi-channel PCM on A-210
Thanks, it indeed looks to be a bug in MakeMKV, expected to be addressed in a future version.
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-13-2011, 02:26 AM (This post was last modified: 07-13-2011 02:27 AM by Everbefore.)
Post: #4
RE: Problem with Multi-channel PCM on A-210
It's not MakeMKV's fault. The Matroska format itself is not compatible with LPCM audio codec so far. See details in the MKV specs.

A fix here is to extract the LPCM audio from MKV and convert it to PCM/DTS/Dolby Digital audio and re-pack it to MKV.

Or you rip the Blu-ray again with some other app. A guide FYI below:
convert Blu-ray LPCM to Dolby Digital 5.1 when copying Blu-ray to MKV
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-14-2011, 06:29 PM (This post was last modified: 07-14-2011 06:31 PM by HD_NMT.)
Post: #5
RE: Problem with Multi-channel PCM on A-210
Thanks, I followed the steps in the link I posted (at the MakeMKV forum) because I wanted to retain the lossless audio. So, I demuxed my affected MKV's with HdBrStreamExtractor to get a WAV file, then remuxed with MKVMerge. What's odd is MediaInfo's output for audio looks to be identical, but the MKV's now play fine with LPCM audio on my PCH-A210.
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Problem with hi res audio files videofreak64 15 997 04-11-2014 09:07 PM
Last Post: hiendas
  [Subtitle] problem with sutitle saar 0 301 02-19-2014 03:00 PM
Last Post: saar
  C-200 Photo resize problem xray80 0 323 02-04-2014 05:25 PM
Last Post: xray80
  problem with dts-hd ma on popcorn hour C200 harmonhd77 26 12,221 11-26-2013 03:47 PM
Last Post: miklaszewski
  Problem with Scandinavian letters in subs (A-210) TheDumbo 1 826 08-18-2013 02:33 PM
Last Post: TheDumbo
  [A200] - problem with srt c4stor 0 736 07-31-2013 05:43 PM
Last Post: c4stor
  Problem with C-200 optical output for 24bit 192 Khz flac ovidiu12 7 2,045 07-28-2013 02:15 PM
Last Post: Martien
  Only AudioSync problem on stereo(C200). mkvgrasy 0 659 07-13-2013 06:36 PM
Last Post: mkvgrasy
  mkv read problem OlivierC 0 814 12-12-2012 02:05 PM
Last Post: OlivierC
  Please help, missing Centre channel on 5.1 surround veggie123 2 1,140 09-07-2012 02:17 PM
Last Post: veggie123

Forum Jump: