Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
MKV won't play
07-27-2011, 11:14 PM
Post: #1
MKV won't play
I have this MKV that won't play on my A200. It plays fine on my PC using VLC player though.
Here's the media info:
Code:
General
Unique ID                        : 319506960607814191576712399495762678718 (0xF05ECD62B63FD3958FCBAF8EE37A13BE)
Complete name                    : P:\Download\Shutter\Shutter\Shutter.mkv
Format                           : Matroska
Format version                   : Version 2
File size                        : 6.23 GiB
Duration                         : 1h 29mn
Overall bit rate                 : 9 956 Kbps
Writing application              : Lavf52.94.0
Writing library                  : Lavf52.94.0

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : Main@L4.0
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 2 frames
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 1h 29mn
Nominal bit rate                 : 9 800 Kbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 1 080 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate mode                  : Variable
Frame rate                       : 23.976 fps
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.197
Writing library                  : x264 core 112 r1834 a51816a
Encoding settings                : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=9800 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00
Language                         : English

Audio
ID                               : 2
Format                           : AAC
Format/Info                      : Advanced Audio Codec
Format profile                   : LC
Codec ID                         : A_AAC
Duration                         : 1h 29mn
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Compression mode                 : Lossy
Delay relative to video          : 64ms
Language                         : English
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-27-2011, 11:19 PM
Post: #2
RE: MKV won't play
MKV's are a hard to figure out why they dont work. What happens when you try to play it. Are there a ton of subtitle or audio tracks?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-28-2011, 07:03 AM
Post: #3
RE: MKV won't play
When I try to play it, the screen goes black for a moment, and than returns to where ever I played it from. There is just one srt, which I renamed, but that didn't help.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-28-2011, 08:13 AM
Post: #4
RE: MKV won't play
you can try 2 things that may solve lots of MKV playback problem :

- remux everything using MKVToolNix (and try enabling or disabling the header compression in the options to see if it solves the problem)
- use MKVFIX.EXE. this is a tool that works with MKVToolNix (which needs to be installed thus) and that was written to fix playback problems with some MKV and with WD Live players. it will automatically check if it finds problematic files, and will do everything for you. I had to use it to solve some playback issues I encountered with my old A-110 and that were not present on my C-200.

C-200 - Verbatim Store'n'Go Netbook USB 8 Go internal USB for NMT Apps - HBR-200 SATA1 - Optiarc BC-5640H SATA2
HDMI to Yamaha RX-V465 -> HDMI to Sony KDL-32EX600
3x ReadyNAS NV+ 4x2To Raid5
1x ReadyNAS Ultra 4 4x3To Raid5
Homemade OpenMediaVault NAS (Atom D525) with 6x2To Raid5
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-28-2011, 08:55 AM
Post: #5
RE: MKV won't play
Also try to play the MKV when there's no srt file in the same folder. If that plays fine then you know its a subtitle issue.

Remuxing with MKVMerge will fix a lot of problem MKV files that are created with other applications. It will also give you good error codes/messages if it finds something wrong during the 2 minute process.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
07-28-2011, 09:30 AM
Post: #6
RE: MKV won't play
Thank you both! Will try it out.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [MP4] PCH A200 wont resume play after pausing davlet 1 230 04-13-2014 02:27 PM
Last Post: lunker
  [OTHER] Could Not Play! alritegeeza 7 266 04-12-2014 07:01 AM
Last Post: Willem53
  [MKV] Cant't detect/play/read kaowain 6 432 03-28-2014 06:53 PM
Last Post: kaowain
  Can't play avi,mkv after fw upgrade. MrJoBe 3 546 01-05-2014 08:21 PM
Last Post: MrJoBe
  Why does the c200 not play .mov files jonny555 7 2,031 01-02-2014 11:30 PM
Last Post: Yusuf
  Burned BluRay's won't play Beck38 1 605 10-16-2013 04:40 PM
Last Post: Beck38
  Could not play kevinnolan 1 638 09-01-2013 12:42 AM
Last Post: Rom
  .mkv files only play sound Airigoniel 7 1,563 07-15-2013 08:30 PM
Last Post: halfelite
  Bluray ISO's no longer play johno75 7 1,712 06-30-2013 09:17 AM
Last Post: Willem53
  Can't play ISO/IMG anymore? sirlindqvist 3 1,481 06-05-2013 08:26 PM
Last Post: Kryger

Forum Jump: