Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
No sound in mpg files
10-16-2011, 09:29 PM
Post: #1
No sound in mpg files
Hi

ALl my home videos are in TOD format (JVC Everio camera)

The general advice for these files is to convert them into mpg files using MPEG_Streamclip.

This seems to work fine on the PC and I can play / edit them with no problems.

However when I put them on the popcorn there is no sound at all. The option I was advised to use in MPEG_Streamclip is 'Convert to MPEG and MP2 audio'. IS the audio part of this a problem on the PCH?

Cheers
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
10-16-2011, 11:44 PM
Post: #2
RE: No sound in mpg files
you would have to post a mediainfo output of the file but most .TOD files you can just rename to .mpeg and they play
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
10-17-2011, 12:50 AM
Post: #3
RE: No sound in mpg files
Try two things:

1. Restart the pch. After playing 24 fps material, and then trying to play a 25 fps DVD it will play without sound (at least my a200 does). Restarting fixes this until next time.

2. Try adjusting the sound level with the pch remote. Under some circumstance that I'm not clear over, the sound level will drop to -15 while still appearing to be set at +-0. Just adjusting it up/down and then back to +-0 fixes that (until next time).
This only affects sound that is decoded on the pch, so codecs that are set to passthrough are not affected.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Has there been any progress in playing more MOV & mpg files on C200? simonz 0 548 01-13-2014 08:08 AM
Last Post: simonz
  Why does the c200 not play .mov files jonny555 7 2,020 01-02-2014 11:30 PM
Last Post: Yusuf
  I cannot see on Picture on the screen when playing video files! cap2587 6 1,008 09-25-2013 01:57 PM
Last Post: cap2587
  ISO Files robertsutton1978 2 819 08-13-2013 09:41 PM
Last Post: robertsutton1978
  .mkv files only play sound Airigoniel 7 1,546 07-15-2013 08:30 PM
Last Post: halfelite
Car Not able to play some AVI files on my C-200 win2kpro 5 1,658 01-16-2013 10:57 PM
Last Post: halfelite
  DVD and BD - no video & no sound with HD projector civilmonk 1 805 12-28-2012 09:32 AM
Last Post: civilmonk
  Unable to move files from HDD to connected usb drive ironmike19 0 588 12-27-2012 07:41 AM
Last Post: ironmike19
  Working with MKV files Stevinem2 1 1,677 12-17-2012 03:49 AM
Last Post: xw227751
  Files are on HDD but when clicked on bounced back to menu Shadowleecher 2 787 11-18-2012 12:57 PM
Last Post: Shadowleecher

Forum Jump: