Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
What does this error in llink mean?
01-20-2012, 09:19 PM (This post was last modified: 01-20-2012 09:19 PM by litfoo.)
Post: #1
What does this error in llink mean?
connections_new: buffer area malloc: not enough space

am using llink for windows 2.3.2

many thanks

litfoo

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-21-2012, 02:20 AM
Post: #2
RE: What does this error in llink mean?
Wow, hmm, that's a new one. Ok the code has

Code:
// Allocate input buffer
  result->buffer = (char *) malloc(buffer_size);

  if (!result->buffer) {

    perror("connections_new: buffer area malloc:");
    exit(1);       // FIXME.

  }

Which means it wanted to allocate a new buffer for the connection, and the size used is default 1400, or whatever value you set in

HTTP|BUFFERSIZE=

If you have set a very large number, it will probably fail everytime. If it fails after some long-time usage, maybe there is a leak somewhere and you run out of memory.
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-21-2012, 09:55 AM
Post: #3
RE: What does this error in llink mean?
(01-21-2012 02:20 AM)lundman Wrote:  Wow, hmm, that's a new one. Ok the code has

Code:
// Allocate input buffer
  result->buffer = (char *) malloc(buffer_size);

  if (!result->buffer) {

    perror("connections_new: buffer area malloc:");
    exit(1);       // FIXME.

  }

Which means it wanted to allocate a new buffer for the connection, and the size used is default 1400, or whatever value you set in

HTTP|BUFFERSIZE=

If you have set a very large number, it will probably fail everytime. If it fails after some long-time usage, maybe there is a leak somewhere and you run out of memory.

thanks for this lundman. i have not edited the buffer size from the default so have restarted it and will monitor to see if it happens again

it failed last time after 1 day of usage so let's see

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-24-2012, 11:07 PM
Post: #4
RE: What does this error in llink mean?
Sad to say that it has happened again with the same message.

what can I do to remove these errors?

was really counting on llink to be the answer to my network mount problems, but at the moment I am fearing the worse with these errors.

cheers

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-25-2012, 01:29 AM
Post: #5
RE: What does this error in llink mean?
Changed the print on error to show the attempted allocation size, please try this binary

http://lundman.net/ftp/llink/llink.exe
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-25-2012, 09:11 AM
Post: #6
RE: What does this error in llink mean?
(01-25-2012 01:29 AM)lundman Wrote:  Changed the print on error to show the attempted allocation size, please try this binary

http://lundman.net/ftp/llink/llink.exe

Thanks for this lundman.

I just have to rename my old llink.exe to say llink_original.exe and replace with your new llink.exe ?

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 01:15 AM
Post: #7
RE: What does this error in llink mean?
Yeah, you can rename it if you want, or overwrite. (You can always download the original again too, but renaming is painless.) You can also call the new one "llink_test.exe" and run that instead.
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 09:49 AM
Post: #8
RE: What does this error in llink mean?
Thanks for the suggestions lundman.

Am trying at the moment and looking ok for the moment.

So this version, R2569 - it will output more detail for debugging should I get the error again?

you also mentioned I could re-download the original from your website - what revision will this be?

any way to tell without downloading first?

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 11:39 AM
Post: #9
RE: What does this error in llink mean?
I have no idea, I dont pay attention to build numbers at the moment Smile
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 12:12 PM
Post: #10
RE: What does this error in llink mean?
haha.

just wanted to understand - the purpose of the new binary will be to output more detail for debugging should I get the error again? and not an actual fix?

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 12:16 PM
Post: #11
RE: What does this error in llink mean?
it will print some more things yes, like buffer size attempted to allocate
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 11:23 PM
Post: #12
RE: What does this error in llink mean?
OK - I tried the binary you gave me and I get this message continously:

PICKING NO LOCK FOR gfb107

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 11:49 PM
Post: #13
RE: What does this error in llink mean?
yeah we are hunting two bugs at the same time, ignore that one.
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-27-2012, 09:52 AM
Post: #14
RE: What does this error in llink mean?
Ok - should this message appear just once?

I recall it continuously appearing in the console window.

Samsung UE32B7020, Yamaha RX-V3900 , SKY+ HD ,Popcorn Hour C-200, Qnap TS-410, PS3 Slim, Xbox 360, Wii, Bose Acoustimass 15, Logitech Harmony 1000 and RF Extender
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-27-2012, 02:08 PM
Post: #15
RE: What does this error in llink mean?
Maybe the IRPStackSize in registry is set too low? Could be the reason for "memory problems" Smile
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Llink 2.3.2 A-300 DubbelU 0 318 02-08-2014 11:46 AM
Last Post: DubbelU
  Announcing llink-2.3.2 release lundman 101 22,791 04-13-2013 05:33 AM
Last Post: HarmonyOne
  [A-400] Does not see llink server tkenn1s 5 2,222 02-26-2013 05:14 PM
Last Post: Imdre
  llink UPNP won't stream krylon 3 1,921 02-14-2013 03:43 AM
Last Post: lundman
  LLink question JoeDonth 5 1,502 01-04-2013 03:03 PM
Last Post: JoeDonth
  How to install Llink on C-300? hildyjohnson 2 1,483 08-10-2012 09:35 AM
Last Post: lundman
  200 series and live streaming and llink sugatam 3 2,134 05-06-2012 12:59 AM
Last Post: lundman
  Setup llink with A-300 PRS 9 3,179 04-24-2012 11:59 PM
Last Post: lundman
  Llink on QNAP NAS working? litfoo 16 4,212 03-14-2012 08:19 PM
Last Post: gfb107
  Llink and A-300 Problem mypaq 0 1,095 03-04-2012 09:46 AM
Last Post: mypaq

Forum Jump: