Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
[Bug] DTS-HD passthrough issues
01-23-2012, 04:41 PM
Post: #1
[C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
Hi,

When I play BR Disc or BR ISO, DTS HD MA 6.1 doesn't work...however, my ONKYO home-cinema system is able to process 6.1 sound...

Does anyone has the same issue?...Dodgy
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-23-2012, 08:47 PM
Post: #2
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
It it the star wars disc? If so yes its been reported
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-26-2012, 02:31 AM
Post: #3
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(01-23-2012 08:47 PM)halfelite Wrote:  It it the star wars disc? If so yes its been reported

yes it is! But the pb happens with inception br rip to :-(
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-06-2012, 08:27 PM
Post: #4
Films with DTS-HD sound don't have audio
My C-300 has a very problematic DTS-HD handshake with a Denon 3310 receiver. BD iso / remux films with lossless audio don't produce multichannel audio. The problem was not present with my former A-210 / 300 players. The same files play just fine through the Oppo BD 95. Other mkv files without hi-def audio tracks play just fine. I am using the latest firmware as at today, don't know exactly which version that is.

In general I find the C-300 much more sluggish and often slow to respond vs the A series players I've had before. It would not shut down at times, requiring my unplugging from the mains.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-08-2012, 12:21 AM
Post: #5
RE: Films with DTS-HD sound don't have audio
(02-06-2012 08:27 PM)RossT Wrote:  My C-300 has a very problematic DTS-HD handshake with a Denon 3310 receiver. BD iso / remux films with lossless audio don't produce multichannel audio. The problem was not present with my former A-210 / 300 players. The same files play just fine through the Oppo BD 95. Other mkv files without hi-def audio tracks play just fine. I am using the latest firmware as at today, don't know exactly which version that is.

In general I find the C-300 much more sluggish and often slow to respond vs the A series players I've had before. It would not shut down at times, requiring my unplugging from the mains.

I'm having the exact problem with my C-300 with my Yamaha 1900 receiver, had to change audio settings to downmix to get PCM sound.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-12-2012, 05:38 PM (This post was last modified: 02-12-2012 05:39 PM by wizziejp.)
Post: #6
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(01-23-2012 04:41 PM)neosqual Wrote:  Hi,

When I play BR Disc or BR ISO, DTS HD MA 6.1 doesn't work...however, my ONKYO home-cinema system is able to process 6.1 sound...

Does anyone has the same issue?...Dodgy

I have the same problem since I have the A300 (instead of A210). When playing any DTS HD Master soundstrack there will be no sound on my Onkyo NR609. I hope this is a known bug an will be solved in the new firmware update. Can anyone comfirm this?

Thank you!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-13-2012, 09:59 AM
Post: #7
RE: DTS-HD passthrough issues
Threads merged.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-13-2012, 10:44 AM
Post: #8
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(02-12-2012 05:38 PM)wizziejp Wrote:  
(01-23-2012 04:41 PM)neosqual Wrote:  Hi,

When I play BR Disc or BR ISO, DTS HD MA 6.1 doesn't work...however, my ONKYO home-cinema system is able to process 6.1 sound...

Does anyone has the same issue?...Dodgy

I have the same problem since I have the A300 (instead of A210). When playing any DTS HD Master soundstrack there will be no sound on my Onkyo NR609. I hope this is a known bug an will be solved in the new firmware update. Can anyone comfirm this?

Thank you!

I have the A300 and Onkyo 609

DTS- HD MSTR works fine with my mkv files. I say fine, there is an initial 5 secs no audio then ok for another few seconds, then a drop out for another couple of seconds then plays fine for rest of movie.

I think its just the initial handshake via HDMI and then the amp is fine from then on

A300 (NMT Apps USB Stick), A400 (NMT Apps Internal HDD), Samsung UE55ES8000, Orbitsound Soundbar, Harmony Touch, Asus Transformer Prime, Synology DS413J NAS, Netgear GS116 unmanaged Gbit switch, LAN via Homeplugs
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-15-2012, 03:19 PM (This post was last modified: 02-15-2012 03:21 PM by wizziejp.)
Post: #9
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(02-13-2012 10:44 AM)KevG123 Wrote:  I think its just the initial handshake via HDMI and then the amp is fine from then on

Thanks for your reply! Do you have any advice for me? Can I do anything with the handshake problem on the settings in the popcorn A300 and / or Onkyo NR609? DTS HD Master passthrough doesn't give any sound and all other soundtracks do as by what you mentioned, a few seconds no sound and then it works fine. Thank you!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-15-2012, 05:18 PM
Post: #10
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(02-15-2012 03:19 PM)wizziejp Wrote:  
(02-13-2012 10:44 AM)KevG123 Wrote:  I think its just the initial handshake via HDMI and then the amp is fine from then on

Thanks for your reply! Do you have any advice for me? Can I do anything with the handshake problem on the settings in the popcorn A300 and / or Onkyo NR609? DTS HD Master passthrough doesn't give any sound and all other soundtracks do as by what you mentioned, a few seconds no sound and then it works fine. Thank you!

Because you say you have problems with BD and BD ISO's, I think the first thing to do would be to try an mkv file with DTS-HD MSTR soundtrack - rip one of your BD's using MakeMKV

and let us know what happens

A300 (NMT Apps USB Stick), A400 (NMT Apps Internal HDD), Samsung UE55ES8000, Orbitsound Soundbar, Harmony Touch, Asus Transformer Prime, Synology DS413J NAS, Netgear GS116 unmanaged Gbit switch, LAN via Homeplugs
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-18-2012, 02:07 PM (This post was last modified: 02-20-2012 08:22 PM by wizziejp.)
Post: #11
RE: [C300] DTS HD MA 6.1 Passthrough doesn't work
(02-15-2012 05:18 PM)KevG123 Wrote:  
(02-15-2012 03:19 PM)wizziejp Wrote:  
(02-13-2012 10:44 AM)KevG123 Wrote:  I think its just the initial handshake via HDMI and then the amp is fine from then on

Thanks for your reply! Do you have any advice for me? Can I do anything with the handshake problem on the settings in the popcorn A300 and / or Onkyo NR609? DTS HD Master passthrough doesn't give any sound and all other soundtracks do as by what you mentioned, a few seconds no sound and then it works fine. Thank you!

Because you say you have problems with BD and BD ISO's, I think the first thing to do would be to try an mkv file with DTS-HD MSTR soundtrack - rip one of your BD's using MakeMKV

and let us know what happens

I now tested an other BR ISO and MKV with DTS-HD MSTR soundtrack and That played well. Still do not know why the other BR ISO does not play the DTS-HD MSTR.

Now a second problem occurerd (outside of the remaining known bugs) .. my AVCHD ISO files (one image file) do play well but the AVCHD with separate folder structure most of the time will not start ... Sad So another bug to search for a solution.

Cheers!
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-18-2012, 04:01 PM (This post was last modified: 02-18-2012 04:01 PM by Willem53.)
Post: #12
RE: DTS-HD passthrough issues
My guess is that it's a Java issue in combination with the ISO extraction..... if it all gets to complex and memory intensive both processes lose out.
When playing a BD disk or ISO the menu governs the audio output.. when playing simpleBD or file bases the NMT handles the audio based on the data in the file.. and it works.


PCH-A100/A210/C200/A400 500GB EXT3 HDD<-->HDMIv1.3<-->Onkyo TX-NR1010<-->HDMIv1.3<-->Panasonic TX-P46S10 + 6 Bowers & Wilkins speakers.
10 NTFS 2TB USB drives on 3 hubs attached to the A400, 2 Seagate blackarmour NAS 3TB, 2 Seagate Central NAS 4TB.


The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Bug] TrueHd passthrough does not work anymore minazza 5 483 12-31-2013 06:44 PM
Last Post: WhiteVanMan
  [Bug] No DTSHD in A300 (passthrough) Sciolto 19 4,065 12-26-2013 06:56 PM
Last Post: charger
  [Bug] A-300 flac files issues axp 15 3,514 08-31-2012 04:33 PM
Last Post: kurt
Photo [Bug] Audio and subtitle issues ?... grootelulu 5 1,868 04-29-2012 12:06 PM
Last Post: grootelulu
  [Bug] Flash audio issue w/ passthrough bsnider 3 944 04-03-2012 01:00 AM
Last Post: jbejm
  [Bug] A300 Causing issues with my DVR Big Matt 1 960 04-02-2012 10:01 PM
Last Post: halfelite
Wink [Bug] Brand New C-300 issues. bobytt 9 2,328 01-25-2012 06:46 AM
Last Post: bobytt
Question [Bug] Regarding TV / Movie incorrectly recognized by NMJv2 issues AlderaaN 1 828 01-17-2012 03:18 PM
Last Post: Bartype
  [Bug] Several issues with C-300 angelus1969 0 738 12-24-2011 03:37 PM
Last Post: angelus1969

Forum Jump: