Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
Will Plex ever work on the PCH?
11-05-2012, 02:43 AM (This post was last modified: 11-05-2012 02:44 AM by stryker412.)
Post: #1
Will Plex ever work on the PCH?
I have been using Plex a TON on my iPad and love it. The interface is great and the media manager works flawlessly to gather all my show/movie information. I just wish it worked on the PCH for movies I want to watch in full surround and pristine picture.

Will any of the PCH boxes ever be able to support this?


http://www.plexapp.com
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-05-2012, 02:49 AM (This post was last modified: 11-05-2012 02:55 AM by halfelite.)
Post: #2
RE: Will Plex ever work on the PCH?
the 200 series and 300 series and 400 series has a flash plex app that was a made by a user

http://www.networkedmediatank.com/showth...light=plex

no one ever gave him much feedback.

Most people that use plex use some type of transcoding ability in it usually and people that buy NMT usually dont go for transcoding. If plex is that much of something you want a roku box might work for you. You should be able to sell your pch for more then the price of a roku
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-05-2012, 02:56 AM
Post: #3
RE: Will Plex ever work on the PCH?
Oh wow. I was hesitant to upgrade to the 400 series until I saw there was some support for it. I'll have to check it out.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-08-2012, 06:05 AM
Post: #4
RE: Will Plex ever work on the PCH?
Just a dumb question about plex. How do you know it'll it is or isn't transcoding. I would be all for testing it as long as I know for sure I am not losing quality. But the settings don't say much. Only transcoding speak is for 3g I believe, but will look again. I put it on my usb just never booted it. Would also be curious about performance as I hate the load times with even the evhell or zapitti on the a200 or a110
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
11-10-2012, 08:57 PM
Post: #5
RE: Will Plex ever work on the PCH?
it's always transcoding unless your client specific tells it not too. it might have some better logic on the upnp side for device they know about and specific settings or codecs it can let just pass through.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
12-26-2012, 02:03 AM
Post: #6
RE: Will Plex ever work on the PCH?
Plex client can be set to "directplay" only or "directplay w/[transocding] fallback"... I leave mine on DirectPlay only and adjust it manually, so you effectively get notified if you have to retry with transcoding.

Best avoided though as quality really drops markedly when you're transcoding!

I'm currently in the process of "upgrading" from a PCH-A110 to a Roku2XS and found everything except the boot time and UI in the Roku2 to be a huge step backwards... from the time you hit play until you're back on the Plex UI, it's just a disappointment: the Roku2 has MUCH lower quality video and stereo only audio when transcoding and huge "buffering" delays despite being on a 1Gbps hardwired LAN.
Things really improve quality-wise if you disable transcoding, but it is unstable and constantly crashing during MKV playback (and sound often not present at all!)... and that's on the ones where it doesn't just tell you to retry with Trasncoding enabled Sad

Looking for some assurances that the PCH-A400 will have all my fantastic PCH playback quality plus the ability to use Plex.... fingers crossed!!!

Lostbok
- - - - -
Phillips 32PFL9632D
Sony STR-DG700/S
KEF1005 aka "mini-eggs"
PCH-A400
Synologoy 1812+ w/PlexServer, 8x3Tb WD Reds.
Opteron165@2.25Ghz, win2008x64 server, 2Gb DDR500, 7Tb mostly RAID5 Wink
- - - - -
Media project starts summer 2013* once the proper TV room has been built... *delayed once already - planning permission + "thorough" architects.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
12-26-2012, 06:21 PM
Post: #7
RE: Will Plex ever work on the PCH?
see the dev/user apps forum for the only plex client in alpha testing for the pch. it's a personal project of someones and does improve with releases every month or two. people see happy with it. I believe once he gets it more rounded it will be added to the app market but it's still early on in the progress.

plex themselves were making an app about 2-3 years ago. no idea why they never finished or released it.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
01-11-2013, 10:45 PM
Post: #8
RE: Will Plex ever work on the PCH?
Hi Stryker,
Have a look at plexNMT

still alpha software but you can use it to watch movie via plex

(11-05-2012 02:43 AM)stryker412 Wrote:  I have been using Plex a TON on my iPad and love it. The interface is great and the media manager works flawlessly to gather all my show/movie information. I just wish it worked on the PCH for movies I want to watch in full surround and pristine picture.

Will any of the PCH boxes ever be able to support this?


http://www.plexapp.com

ReadyNAS Pro
- 4GB Memory, 9.2TB 72% used, Plex Media Server Ver.0.9.7.25, SABnzbd+, Sickbeard, CouchPotatoServer, Headphones
Popcorn Hour
- C-200 Firmware 03-04-120517-21-POP-408, No Hard Drive, No Apps Installed, Hardwire to Network via Netgear PowerLine XAV5004
plexNMT
- giHub
- Buy me a beer
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Plex Client on the PCH rip77 28 18,599 02-23-2014 03:13 PM
Last Post: junkcollector
  PLEX has disabled iso and ViDEO_TS scanning on the server? randallspicher 3 1,463 02-20-2014 02:48 PM
Last Post: randallspicher
  Plex client just stops and returns to jukebox page mendes9 3 622 02-17-2014 02:59 AM
Last Post: halfelite
  [plexNMT] A Flash Lite Plex Client rip77 74 35,205 03-09-2013 04:57 PM
Last Post: Switchblade
  Play All doesn't work using the Music Jukebox harelme2 1 1,479 06-09-2011 07:36 AM
Last Post: harelme2
  Play All won't work harelme2 0 1,022 08-15-2010 12:44 PM
Last Post: harelme2
  My suffle wont work marcuemilfelix 2 1,256 03-13-2010 02:48 PM
Last Post: Trigger
  5 hours trying MLMJ and Play still won't work Stenger 12 3,179 07-13-2009 02:34 PM
Last Post: Legion455
  [MUSIC] Music JukeBox Shuffle won't work dom_donald 25 12,543 05-31-2009 03:33 PM
Last Post: wandidj
  Movie Jukeboxes That work well with 4:3 SD TV's Laderius 3 2,008 03-14-2009 12:37 AM
Last Post: AlramEast

Forum Jump: