Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
[A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
09-01-2008, 07:00 PM
Post: #1
[A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
I am on a wired 100mb network,
the whole unit freezes and i have to unplug the power

has anyone experienced this problem with youtube service on PCH A110?
Find all posts by this user
09-02-2008, 04:36 PM
Post: #2
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
There were improvements to youtube freezes in the last firmware IIRC, this has not transferred to the A110 yet. The current beta also has a buffer size that you can change which if you set larger than the default also helps.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
09-02-2008, 05:29 PM
Post: #3
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
Hi.
Do you mean the one that i have, or the beta coming out for A-110?
Is Beta considered what ships default from factory with A-110?


(09-02-2008 04:36 PM)chris57 Wrote:  There were improvements to youtube freezes in the last firmware IIRC, this has not transferred to the A110 yet. The current beta also has a buffer size that you can change which if you set larger than the default also helps.
Find all posts by this user
09-02-2008, 06:16 PM
Post: #4
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
next firmware should be ready this week i hope qa makes some tests on it when they finish it then it will be avaible
Find all posts by this user
09-02-2008, 06:19 PM
Post: #5
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
is that the finished firmware or is that beta for the beta users to test it first and then you make a final version later?
Find all posts by this user
09-02-2008, 06:21 PM
Post: #6
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
nono beta firmware is only for a100 after a100 gets an final, then we start to make the firmware for a110 and b110, there it needs some changes because we need some different drivers, after that the qa starts testing everything, when they are ok with it it gets final, normaly this process takes around 1 week
Find all posts by this user
09-02-2008, 06:26 PM
Post: #7
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
so when is the final firmware supposed to be available for A-110?
Find all posts by this user
09-02-2008, 06:27 PM
Post: #8
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
when qa says ok then this week if something dont works as it should then it will be next week
Find all posts by this user
10-03-2008, 06:39 AM (This post was last modified: 10-10-2008 04:39 PM by cpt_mocha.)
Post: #9
RE: [A110] Playing videos from youtube , plays ok for few minutes, then the unit hangs.
I'm having this problem on a A110 with the latest firmware, was the fix not released for the A110 yet? I'd say it happens on every 3rd video approximately. I don't know if it's related to time duration or number of videos played.

EDIT: I was testing some more and discovered that these freeze ups occur with more than just YouTube, it seems to be many of the Internet origined streams. NFS, SMB, MythTV are all okay. I can still access the unit via http://192.168.0.100:8883/preferences.html for example, so the kernel appears to be ok. There must be a bug in the Popcorn Hour GUI for lack of better terms. Can one of the devs please look into this? Thanks.

EDIT 2: More testing has revealed that the unit is not locking up. Pressing the stop key repeatedly will bring me back to the MSP menu. I suppose there is some problem with the buffering of these streams. I hope the devs will address this in the upcoming firmwares.
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [A110] Tutorial for fan installation hippyharry 343 251,162 10-22-2009 02:59 PM
Last Post: pbusardo
  Please help,choppy in playing Mkv 1080 marendra 12 10,436 10-16-2009 11:57 PM
Last Post: hadyhosny
  [A110] How to change the HDD standby time gregg098 16 20,397 10-14-2009 08:17 PM
Last Post: chrisphysics
  Can you access A110 internal Hard drive by PC's USB after formatting it via NMT ext3 yellow360f 21 19,414 10-14-2009 10:14 AM
Last Post: BaZZeHH
  A110 Plays in slow motion Manoso 13 10,275 10-12-2009 08:45 PM
Last Post: Hairy Hippy
  [A110] Cannot change / delete files on internal disk jjk 76 49,453 10-05-2009 02:33 PM
Last Post: luchazo
Exclamation A110 m2ts Freezing jdogg707 1 4,496 10-02-2009 12:56 PM
Last Post: spida_singh
  [A110] Stuttering Locutus1 28 16,822 09-21-2009 05:33 PM
Last Post: nixus
  [A-110] Copying files fails, Unit Freezes Puppetman 7 9,691 09-16-2009 09:16 PM
Last Post: Boogje
  (A110) NFS problems after firmware update IQM 10 8,589 09-12-2009 11:54 PM
Last Post: jovel

Forum Jump: