Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
New A110 Please make me love my PCH
10-01-2008, 03:52 PM
Post: #1
New A110 Please make me love my PCH
So I recieved my PCH I was in the Batch for 29th September 2008 Batch and I got it on Oct1.

My setup is HDMI, and an LCD tv that can output to 720P natively.

Once I plug everything in, I get the Orange light to come up and then the PCH Logo that says loading on the bottom. Once that is done after couple of seconds all I see is a black screen and nothing comes up.

I tried the TVMODE+7 and other stuff to change it to a diffrent resolution, couldnt find anything on the wiki

Is mine defective?

Thanks to whoever helps me out
Find all posts by this user
10-01-2008, 03:55 PM
Post: #2
RE: New A110 Please make me love my PCH
I'm on the same batch, same problem.
Keep trying to reboot, once it boots, I got no mac address.
it boots like once every 20 tries.
Manufacture reset didn't help.
Find all posts by this user
10-01-2008, 03:59 PM
Post: #3
RE: New A110 Please make me love my PCH
Sassan - I just got my new A110 yesterday and it worked fine right out of the box. Did you try hooking it up with another connection (S-Video, or RGB)? Sometimes that will help initially.

Video: HDMI to 1080p HDTV
Audio: HDMI / Digital Optical -> DTS receiver
Connection: Win 7 -> HTTP (myiHome) / SMB (wizd) -> Wired Cat 6 connection -> PCH-200
Find all posts by this user
10-01-2008, 04:04 PM
Post: #4
RE: New A110 Please make me love my PCH
(10-01-2008 03:59 PM)EmptyG Wrote:  Sassan - I just got my new A110 yesterday and it worked fine right out of the box. Did you try hooking it up with another connection (S-Video, or RGB)? Sometimes that will help initially.

Once you said S-Video, I plugged it in and changed the resolution to 720P 60HZ but I'm getting this loud static noise Sad

What should I do about the static loud noise? it's like White noise when you get on analog tv's
Find all posts by this user
10-01-2008, 04:05 PM (This post was last modified: 10-01-2008 04:06 PM by daniel_owen_uk.)
Post: #5
RE: New A110 Please make me love my PCH
Daft one, you got another HDMI cable you could try?
Btw you need to leave a gap, so it's press TVMODE then 7
Find all posts by this user
10-01-2008, 04:09 PM (This post was last modified: 10-01-2008 04:39 PM by Sassan.)
Post: #6
RE: New A110 Please make me love my PCH
I fixed my static loud noise Smile

All I had to do was connect my external USB and play an XVID file. And it got fixed yay

Thank you everyone EmptyG your the best! S-Video Wink
Update:
Naw the static noise comes back whenever I turn PCH back on. Bummer I guess I should live with that. Also no DTS on stearo? I was under the impression that I can play DTS mkv enabled files on fly without any coaxial. Is it possible to fix the DTS issue and does anyone else has the static noise?
Find all posts by this user
10-01-2008, 04:54 PM
Post: #7
RE: New A110 Please make me love my PCH
DTS is NOT enabled yet due to late supply of the code from Sigma to Syabas, should be in next stable firmware release.

Read the WIKI and go for HDMI as it will give you a far better picture than S-video. When you have a picture via S-Video go into SETUP and set the resolution to 720p60hz and then scroll down and save it. Unplug your S-Video cable and plugin your HDMI cable. Turn your TV on and off and make sure you select your TV's HDMI AV input channel.

A400: SD Card(Apps), HDMI C200: USB(Apps), BD ROM (SH-B083L(SB01)), HDMI
CAT6 Wired Network: TV Panasonic TX-P42G20, HP ProCurve 1400-8G, Netgear GS-608/605, Synology CS407
Find all posts by this user
10-01-2008, 06:53 PM (This post was last modified: 10-08-2008 05:16 AM by Sassan.)
Post: #8
RE: New A110 Please make me love my PCH
(10-01-2008 04:54 PM)chris57 Wrote:  DTS is NOT enabled yet due to late supply of the code from Sigma to Syabas, should be in next stable firmware release.

Read the WIKI and go for HDMI as it will give you a far better picture than S-video. When you have a picture via S-Video go into SETUP and set the resolution to 720p60hz and then scroll down and save it. Unplug your S-Video cable and plugin your HDMI cable. Turn your TV on and off and make sure you select your TV's HDMI AV input channel.

I fixed my picture not showing up, my only two concern now is that sometimes I cant skip mkv files , and I hear a static loud noise whenever I turn it on untill I play something and it goes away.

But overall very pleased, plays 1080P files through an External hard drive without any problems besides the whole DTS sound not being decoded to stereo. I will wait for that.
Find all posts by this user
10-15-2008, 04:57 PM
Post: #9
RE: New A110 Please make me love my PCH
I also have the white static noise.... very annoying. I hope someone have a fix for this.
The noise comes even with the A110 off. As long as the power is connected along with HDMI cable the noise remains.

NotValid
Find all posts by this user
10-15-2008, 06:20 PM
Post: #10
RE: New A110 Please make me love my PCH
Try without a ground cable on your plug (could a be a ground loop).
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [ 3.5" WD Green or any make 2.5" SATA Smart status only] lordy 41 28,683 09-06-2009 09:45 PM
Last Post: sorenweber
  Access the A110 internal HD problems jackadam 6 7,625 08-21-2009 12:35 PM
Last Post: BanditRider
  PCH a110 & synology ds409+ playing ISO files storebatfar 6 5,439 07-17-2009 03:28 AM
Last Post: chris57
  a110 video setup tlchris 5 4,181 07-14-2009 06:47 AM
Last Post: chris57
  Surround sound setup Aego P5 and pop A110 jonwood10 3 2,915 07-13-2009 03:42 PM
Last Post: eummagic
  a110 cant connect to router hoopy 1 1,453 06-14-2009 03:54 PM
Last Post: BanditRider
  Connecting the A110 to the router rolhorva 9 4,254 06-11-2009 02:00 PM
Last Post: smithster
  Newbie: How to connect laptop to A110 rapjp 1 2,461 06-09-2009 04:51 PM
Last Post: Gibbo
  How to make a share on A110 to read from XP hdd ? sebmex 2 2,220 06-08-2009 10:17 AM
Last Post: sebmex
  1680 x 1050 on A110 serya 4 2,455 05-29-2009 09:58 AM
Last Post: serya

Forum Jump: